450e délka lišty 45cm



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?) 
14.11.2014 18:36

... řežu to tak jak to napsal o kus výše Tonda, Z pravého konce balíku do leva. Když dojdu nakonec,  nepřeskádávám nic, přejdu na začátek vpravo a nové zářezy vedu v prodloužení původních nebo o 5 cm blíže začátku a žádný zpětný vrh mi nehrozí ani když tam bude nějaký úhel.

Ale zeptáteli se většiny prodejců Hechta a jiné číny, tak Vám doporučí delší lištu, protože u většiny jejich modelů je v standardu montována nejdelší lišta, jikoliv ta co dává nejlepší ergonometrii.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 72.149 (?), 14.11.2014 21:00

Já i na PS420 na podobné práce beru lištu 45cm. Používám to na řezání dřeva v "žebřinách". Mám je ne tuto délu lišty vyrobené. Podle údajů výrobce je tato délka pro tento typ pily max. doporučená, ostatně se ani delší pro tento typ řetězu nedělá. Mám tuto lištu z dřívější pily, upravil jsem mazání a nepoužívám ji na nic jiného. Pilu neztěžuje lišta ale ten kdo řeže. Nemusí se do dřeva rvát celou délkou. Je možno střídaz zatížení u špice a u paty a tak pile odlehčit. Na tuto práci považuji delší lištu za výhodu. Na běžné používání ale mám 38cm. S tou 45 bych nechtěl odvětvovat ap. Také ale musím dodat, že pokud toho mám na řezání víc, tak dám na MS361 picco lištu (měním řetězku) 45 cm. Pokud výrobce uvádí, že je možné 50cm lištu používat, tak by ji měla pila také umazat a usoudíte, že tuto investici využijete, tak si ji pořiďte. To že je pila s delší lištou neohrabanější, není problém, vždyť s ní při této práci nijak nemáváte. Nasadíte a řežete. Je potřeba ale dávat pozor, když se po uříznutí začne dřevo propadat, bývá řetěz svírán z boku a pila může kopnout. Pokud očekávám možnost, že by pila kopla zpátky, tak ji držím tak, aby byla levá ruka blízko brzdy, a brzda v případě potřeby zareagovala dříve.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika