Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No ja mam teda na S.Julien marhule Tsunami a Bergarouge a keby som pravidlene nezavlazoval tak neviem ako by to dopadlo. Za sezonu mi viackrat prestali rast konce letorastov, rast sa obnovil az ked som poriadne zavlazil. Ale su to mlade stromy, Tsunami sadena na jar a Bergarouge rok predtym a bol dost suchy rok. Na myrobalanoch som vsak taketo problemy nemaval. Podu mam luznu podu oglejenu, takze rozhodne nie vysychavu.

Práve preto si myslím že podnož St.Julien dnes už v suchých oblastiach podunajskej nížiny časti západného Slovenska a južnej Moravy stráca svoj význam. Počasie sa za posledných 25 rokov dosť zmenilo letá sú teplejšie a suchšie. Ten Myrobalán 29C -  nedivím sa že bol vyselektovaný v Taliansku kde je ešte teplejšie a suchšie ako na Slovensku a v ČR. Ak sú na ňom stromy menšie ako na klasickom myrobaláne a rovnako dobre odoláva suchu ako klasický myrobalán tak to by mohla byť dobrá volba. Ako by asi dopadol ovocný strom na St.Julien v suchom a horúcom Taliansku? Nie každý záhradkár má čas a možnosť zalievať ovocné stromy. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika