Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Prosím, mám dotaz, to zaštípnutí za 3.-5. listem, to se počítá od špičky, od plně vyvinutého listu, že se o ten kus letorost zkrátí? Nebo od plně vyvinutého listu od báze letorostu se napočítá 3-5 listů a tam se štípne?

A ještě jeden dotaz mám, kdy je jaká doba pro letní řez? V literatuře jsem se dočetl o letním řezu vždy v červnu nejdřív, tady na fóru ale občas padne zmínka o dřívějším, že červen už může být z nějakého hlediska pozdě.

Jak je to s řezem u meruněk a jak u ostatních peckovin? Už mě cuká ruka, když procházím kolem švestek a rynglí. Chci potlačit růst konkurenčních letorostů ve prospěch budoucích kosterních větví, popřípadě regulovat růst postranního obrostu, aby moc nebujel.

A u jádrovin můžu kdy zaštipovat?

Nebo se to všechno řídí jen délkou přírůstků? Nějak jsem to všechno pozapomněl, už jsem to kdysi kdesi všechno četl. Vzpomínám si jen, že od poloviny června se už letním řezem nezbrzdí růst kořenů, ale pro vývoj větví už takovýto řez moc význam nemá, nebo se mýlím?

Zdraví Dave

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika