Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Big red patrí k skorším odrodám. Zreje zhruba začiatkom júla - medzi odrodami Bhart (Orangered) a Goldrich. Chuť plodov je veľmi dobrá. Sú šťavnaté s aromatickou dužinou. Cukornatosť sa uvádza 14 Brix. Dužina je oranžová a pevná. Šupka je takisto pevná. Vďaka nej plody ľahko odolávajú mechanickému poškodeniu a dobre znášajú manipuláciu. V chladiarni vydrží až 2 týždne, v domácich podmienkach 1 týždeň. Základná farba plodu je oranžová. tá je na 70% – 80% povrchu prekrytá atraktívnym červeným líčkom. Plody sú veľké, avšak veľkosť docielime najmä prebierkou kvetov skoro na jar. Zber sa vykonáva na 2 – 3 krát. Pri tejto odrode je veľmi dôležité nezberať príliš skoro. Pretože tvorba veľkosti plodu prebieha až do konca zberovej zrelosti.
Strom odrody Big Red má silný až veľmi silný rast. Je dobré v prvých rokoch po vysadení odrodu hlbšie rezať. A koncentrovať tak produkciu ovocia na kratších konároch. Umiestnenie plodov je veľmi dobré. Preferujeme ponechávať úrodu na staršom dreve.
Big Red je odroda cudzoopelivá. Vhodnými opeľovačmi sú Pinkcot, Sylred, Sweet Red a Spring Blush. Pre lepšiu násadu plodov odporúčame použiť aspoň dve odrody.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika