Vari Hurricane F-550 - vyžínač křovin



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9   
                     
host - 127.24 (?) 
1.8.2016 7:02

Viete pane, ja niesom nijak extra vzdelaný v matematike a fizike.Medzi nami je len ten rozdiel že v prípade problému sa ja snažím pochopiť čo sa stalo a vy sa snažíte z problému niekoho obviniť.Najlepšie celý svet.Pokiaľ sa pozriete bližšie napríklad na rezonanciu tak nebudete veriť čo všetko už išlo kôli nej do sračiek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 84.190 (?), 1.8.2016 8:11

Melete to pořád dokola.Raketoplán taky spadnul k vůli nějaké odvibrované destičce.Mě to nezajímá.Kdyby to bylo pořádně udělané, tak nespadl a na té sekačce by nebyla ta prasklina.Profesore.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 110.125 (?), 5.8.2016 12:05

Začal mi praskat plech u napojení řidítek na rám, už vloni jsem pravou část napojení svařoval, nyní jsou praskliny na obou stranách, na levé tam kde je nalepený výrobní štítek. Prasklo mi lanko pro kladku pohonu, vyměnil jsem.

Zdejší odezvu od VARI (Tomáš Belinger) si beru "osobně" :), neb jsem počítal s tím, že VARI na podzim oslovím, stroj nejlépe osobně dovezu a úplně nejlíp bych se nechal poučit co dělám blbě + kontrola stroje odborníkem. Já nepopírám, že může být chyba v obsluze. Pak bych ale čekal, že i ostatní stroje které mám budu opravovat tak často jako tento a to se neděje. Teda vyjma jednoho levnýho čínskýho motoru za 100euro. Vše ostatní (Stihl, Oleo-Mac, Zetor, Honda) mi funguje v profi provozu velmi dobře.

Viz výše porovnávání ceny/kvality strojů. Ano, kamarádův táta má ten nejvýkonější mulčovač od VARI s GXV340 a je s tím maximálně spokojený. Já naopak tento F-550 stroj zvolil kvůli ceně, snadnému transportu a hlavně, mulčuju nízký zelený (do 25cm porost) nebo podzimní suchý a řídký (do 50cm) porost. Včera jsem sjížděl vysoký cca 70cm bodláky, šťovík, vratič a nastavení bylo na nejnižší rychlost, nejvyšší strniště a ještě jsem to musel brát max půlkou záběru, ale toho bylo asi tak 40m2. Nemůžeme od 5,5HP a cca 55cm mulčovacího záběru čekat zázraky.

MH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 100.67 (?), 1.8.2016 8:13

Dobrý den, až budete moci udělat odstávku stroje, zašlete nám ho přepravní službou na náklady příjemce k nám do VARI na kontrolu.

s pozdravem Tomáš Belinger

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 127.24 (?), 1.8.2016 10:53

Viete boli sme republika v ktorej slováci vedeli upliesť z h... byč a za riekou moravou sa hovorilo o zlatých ručičkách.Každý špekuloval na tom ako by sa dala práca zjednodušiť.Dnes - niekto si niečo kúpi rozcupuje to na sračky a hľadá niekoho kto za to môže.Niekedy mám pocit že také myslenie a učenie musí byť pre niekoho hooodne bolestivá procedúra.Oveľa jednoduchšie je povedať to že pokiaľ mi to nevydržalo tak je to konštrukčne špatné.To že sa tých strojov vyrobí hafo a drvivá väčšina ľudí je s nimi spokojná to je asi vedľajšie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 2.127 (?), 2.8.2016 20:32
Pamětníky mám nejraději, kterým chybí soudnost.Kdysi, když si někdo koupil sekací nebo jiný stroj (vari, mf70),byla to generační záležitost a slouží to i po čtvrt století, ale bylo to za pětinásobek platu.Dnes to koupíte z platu a sype se to v záruce.Proč?Protože trh je přesycen a určující je cena, ne kvalita a pokud je někdo spokojen se šuntem, tak buď nepoznal kvalitu, nebo na ní nemá a čeká od spodiny výrobků kvalitu TOP výrobků... Hlavně že má každý doma pilu, křoviňák sice od hechtu apod. a pak řeší, že to nezvládne těžbu.Chceš kvalitní pilu?Dej 20tis.Chceš kvalitní křoviňák?Dej 25tis.Chceš kvalitní mulčer?Dej 150tis.Já to dal a 10let nic neřeším.Vari huricane mám doplňkově-je malý, lehký.Co opravdu není, tak není bytelný a na velké plochy, k tomu má vari lepši mašiny, ale za trojnásobek.A v tom je ten vtip, kdyby si každý koupil výrobek dle vlastního využití a ještě s výkonovou rezervou, min. ve standartní kvalitě, což zn. vari splňuje, tak neni o čem diskutovat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 8.218 (?), 1.8.2016 18:12
Tomu říkám slovo do pranice. Výrobce přímo okoukne stroj a navrhne řešení. Za mě však je f550 velice povedená....Málokdo má v dnešní době takový přístup k zákazníkovi.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 15.53 (?), 1.8.2016 23:32
Měl jsem to štěstí si stroj před koupí vyzkoušet za 500kč/den.Byly to nejlépe investované peníze, protože jsem to nekoupil.Nepochybuju, že to někomu službu udělá, u mě to neuspělo.Ke chvále budiž použité motory, já měl s hondou, ale na travině u potoka, kde jsem počátkem června sekal, se to dusilo, chcípalo a to ostruha byla bezmála nejvýš.Sekačka s dvojitou kudlou to pobrala a vyházela zadem s přehledem.Tak jsem šel do té sekačky, cenově to vyšlo nastejno.Tento mulčovač od vari potřebuje nejspíše řidší trávu, může být i vyšší, ale hustá ho zahltí, pomůže jen neustálé přizdvihování.U vyšších modelů od vari to táhne i sulku a video je dost přesvědčivé, ale u tohoto malého modýlku jsem to přizdvihování viděl též, takže asi určení modelu k sekání je trošku nadnesené, stejně jako plocha k určení.Jinak malotraktor vari je dosud za ty peníze nepřekonaný stroj, to jen tak na okraj.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 8.218 (?), 2.8.2016 5:44
Tomuhle stroji pomůže jen zařazení první pomalejší rychlosti. Projede to hustou trávu i s nálety. Bez přizdvihování předku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 2.127 (?), 2.8.2016 20:01
Mě tedy nepomohla ani ta nižší rychlost, taky se to dusilo, ostruha dána nejvýš.Poseká to lučinu, na hustou trávu se to nechytá, ta se tam hromadí až to chcípne nebo přizvednout ať vyletí.Doporučuji si to před koupí vyzkoušet, kdyby jsem ovládnul video dát na youtubko, tak tam dám co to zvládne a co ne.Např. na husté trávě sotva ke kolenům to stojí po 4m, na lučině k pasu to vcelku chroustá v poho.Vibrace to má, ale ne jako mf70,kde to řešili koulema na konci řidítek.Je to něco za něco-je to lehké, ale na úkor tuhosti.Výhodu vidím v tom, že kudla nejde z kliky, je silnější, proto ani nálety nevadí.I ta doporučená plocha je dost mimo mísu, rád bych viděl někoho, kdo by po takové ploše běhal, a kdyby jo, tak zase tak bytelné to není, aby to vydrželo.Napsal by jsem k tomu tak 2500-3000m2,nebo přesněji-m2/rok.U mulčovače je to jinak zavádějící.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika