Stihl fs 360ce versus husqvarna 545rx



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
               
host - 223.3 (?) 
9.9.2015 15:50

Za téměř 30let práce s křovinořezy jsem dělal se Stihl-360FS(to byl 50ccm stroj) 500FS shodný s tou 360. Stroje které při troše údržby vydržely věky. Perfektně řešený, během chvíle ji mohl rozebrat a zas dát dohromady. Asi po deseti letech jsem ale přešel na Husgvarny. Proč? Stihl je často o dvě kg těžší než Huska. A váha stroje je pro člověka který se pohybuje ve svazích skoro to nejdůležitější. Ano Huska není pro každého, často je háklivá na seřízení karburátoru a to hlavně u těch slabších typů. Je třeba pro to mít cit, je to samej plast, odšroubuješ jeden šroubek a pomalu se to rozpadne, jo to vím. Ale ta váha, výkon to Stihl nemá. Ano těžké křovinořezy jsou váhově obou značek srovnatelné, ale ty málo kdo využije. Na jakoukoliv trávu stačí H-535, a u Stihlu to bude fs-360. Srovnatelný výkon a Huska má přes 2kg míň. Já s tím dělám 4měsíce v kuse a po měsíci práce už cítíte každý gram navíc. Někdo řekne to jsou slabé křovinořezy, nejsou jen se na ně musí dát ten správný nůž. 535 mě bez problému tahá 35cm nůž-1.6mm. 30cm dvoubřité nože už se dnes dají sehnat. Stojí to kolem 200,- jsou lehké takže jdou hned za plynem, ne jak těžký trojzub. Bohatě tedy stačí i ta 535 a je i rezerva, určitě nemusíte pořád držet plnej. Jo vybrušujte nůž po celé délce. Některé jsou jiné mají jen konce. Doporučuju vyzkoušet a poznáte ten rozdíl. Jinak ještě jednu radu, pořiďte si pokud možno profi nosné popruhy, a to na každý křovinořez i ten lehký.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 40.210 (?), 10.9.2015 20:01
Je pravda, že váha je od 360-ky po 460-ku u stihlu stejná, a čim větši obsah v tomto rozpětí, tím menší vibrace, proto je 460-ka tak dobrá, což u menšího obsahu může být váha mínus, ale ani tak jsem to díky povedeným popruhům neregistroval, ale nejsem ještě v důchodu, tam to možná přehodnotím.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 223.3 (?), 10.9.2015 21:47

Psal jsem i o těch žacích nožích na křovinořez. Dokonce i Stihl je prodává, je to 300mm dl. a 1.6mm ocel. Vybrace minimální oproti trojzubu protože to nic neváží. Na trávu a dokonce na 3cm nálet dřevin, je to velice odolný nůž. Na trávu stačí i 1.4mm, taky se dá sehnat, tam už necítíte skoro žádné vybrace od nástroje. A bez problémů Vám to utáhne ta 35ccm mašina. Já používám celé čtyři měsíce ještě slabší mašinu, z důvodu nižší váhy. Má za sebou dvě sezony ve vyžínání pasek a jsem spokojený. Ale to chce vyzkoušet. Pokud budete mít dobře seřízený karbec, aby to jelo jak má, ostrý nůž dostatečné délky. Tak i poměrně lehký křovinořez udělá hodně muziky a neoddrbete si záda těžkým a výkonově nevyužitým strojem. Takový závěr k tomu. Podívejte se kolikrát kolem sebe, nebo do inzerce co mají na tech křovinořezech, často silných za trojzub. Jde mi o délku, často je to něco přes 20cm, takže z té těžké mašiny udělal zahradní vyžínač. 35ccm je dostatečná kubatura na 30 i 35cm nůž, ale ten už by jste si musel nechat udělat, bohužel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 223.3 (?), 10.9.2015 22:13

Být to diktát, asi by to byla koule, teď to vidím. Omluva.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 45.166 (?), 10.9.2015 22:18
Vše co jsem za poslední léta koupil od husgvarny, tak jsem se rád zbavil ještě před uplynutím záruky a věřte, že jsem do ní šel s nadšením a nasypal jí součtem 115tis.Taková to byla katastrofa kvality, ale kdo nekoupí-neuvěří, tak to nikomu už nerozmlouvám.Jsou lidi, který jsou snad zvyklý ze starých škodovek, že se to musí stále ladit, opravovat,měnit často díly, aby to sloužilo a nenapadne je, že to může fungovat i bez toho.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 223.3 (?), 11.9.2015 6:02

Tak to se Vám nedivím. Já co se týká křovinořezů, ani jeden na opravu jít nemusel. A to se týká obou značek s jinou jsem ani nedělal. Na občasné použití bych také sáhl po Stihlu, při troše údržby a pracovní dovednosti opravdu vydrží. Ta Huska z důvodu váhy a i výkonu vzhledem k váze, je spíš pro toho koho to živí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 92.173 (?), 8.10.2015 21:17

dělal jsem z stihl fs 250,450,460 jsou to dobre stroje, ktere vydrzi az neuveritelne hrube zachazeni bez vetsi udrzby.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 162.2 (?), 27.11.2015 12:26

Vďaka všetkým, ktorí ste sa zapojili do mojej položenej otázky. Nakoniec som sa rozhodol pre HQ. V mojom rozhodnutí zavážila cena, výbava a výkon. Mám ju 4 mesiace a spravil som cca 2 ha.Kosil som vyžínajúcou hlavicou, trojzubcom, pílou. Zatiaľ všetko v poriadku, akurát ju mám teraz v servise na bezplatnej kontrole, kde mi ju doladia po zábehu. Predsa len mám určité výhrady, ktoré sú pre mňa podstatné a možno bude niekto kto poradí. Pri práci s vyžínajúcou hlavicou dochádza k prehrievaniu od hriadeľa do hlavice a následne zalepovaniu vyžínajúcemu silonu. Ten potom nechce vychádzať z hlavice von, musím hlavicu otvoriť a uvolniť silon. Tento problém som s predchádzajúcim HQ nemal. Dobré je že vraj, nastriekať namotaný silon olejom concor, skúsim v budúcej sezóne a uvidím čo to spraví. Nápad používať dvojzubec sa mi zdá rozumný, mal som ho aj v starej HQ, škoda, že sa už nedá pre HQ zohnať, asi ho vyrobím (som strojár)  Možno niekto poradí čo s tým. Priznám sa, že niekedy ešte premýšľam nad svojou voľbou, ale už niet čo riešiť, s pozdravom Jozef 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 55.3 (?), 30.11.2015 1:14
Na vyžínání traviny by nemělo docházet ke spékání, to je buď konstrukční vada křoviňáku (je fakt, že silnice použivají stihl na vyžínání, husky jsem viděl spíše s kotoučem)nebo mizerná kvalita struny.Chytnout se náviny mají nárok jen tehdy, když nonstop obsekáváte chodník či podezdívku, kdy dochchází k velkému tření, na trávě se mi to se stihlem nestalo.Snad se nechcete patlat s olejem, to se toho radši zbavte :).Huska je holt levnější, takové drobné nedostatky se musí zkousnout, snad se Vám začne hřát kloub ještě v záruce, po ní je to safra nákladné.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 12.14 (?), 30.11.2015 8:13

sadPodobný problém som mával aj ja a bolo to buď použitým silonom alebo potom spôsobom navíjania silonu na cievku..táto vada - nedostatok sa nám vo firme r vyskytovala na všetkých strojoch / stihl aj Hq/ tak filozofie o tom že na HQ sa to vyskytuje preto že je lacnejšia sú úplne scestné a vôbec nesúvisia s použitou značkou strojacrying

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika