Starjet AJ 92-16 nebo Husqvarna CTH164



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
host - 240.250 (?) 
19.6.2014 20:45

Před výrobky od firmy Husqvarna bych se měl napozoru. Na sekačce s pojezdem byla jen cena od této firmy a mimo motoru snad všechny ostatní díly nekvalitní z Číny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 135.131 (?), 16.6.2014 22:59

Mám Starjet 102-24P2 se závěrkou asi rok.Prvních asi 25hodin bylo v pohodě, letos jsem urazil kolíky když jsem najel na velký drn hned na jaře.Následně jsem je poprvé vyměnil a najel na malý odhozený kámen. Kolíky jsem musel měnit 3x, celkem 3x jsem byl v servisu, kde mi bylo řečeno, že traktor je pouze na "anglický trávník"a né na louku.Praskl rozvodový řemen.Všechny opravy jsem platil a pokaždé dostanu vynadáno, že neumím sekat.Pro upřesnění uvádím, že jsem sekal vloni celý pozemek několikráta bez problémů. Takže nakonec asi 2000m2louky sekám starou sekačkou za 6tisíc a zbytek asi 1500m2 dobrého trávníku traktorem, vše je na rovině.Letošní 3hodiny provozu jsou katastrofální.Motor je bez závad.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 226.76 (?), 17.6.2014 6:22

Zdravím, kolíky si nakupte do zásoby a výměna je snadná záležitost. Rozvodový řemen nepraská pro nic za nic, to už musela být rána. Vaše poruchy nejsou neuměním sekat ale pozemek není na tento způsob sekání řádně připraven. Když jsem přecházel ze sekačky na reidr, tak nezbylo než některá místa zkopnout krumpáčem a jinde zase zavést nakopanou zeminou. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 135.131 (?), 18.6.2014 11:00

Díky za radu.Pozemek jsem možná sekal zprvu dost nešetrně a vše drželo/ani jsem nevěděl, že tam nějaké kolíky jsou/.Řemen možná dostal tehdy ránu, ale letos se utrhl na naprosto normálním místě.Kámen jsem jednou opravdu chytil pořádně, někdo mi hodil do trávy a nebyl vidět. Opravdu sekám pouze udržovaná místa a kam vidím, zbytek sekačkou..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 216.69 (?), 19.6.2014 21:54
Kdyz uz se tu resi, kolik co vydrzi a na co je to vhodne, musim dat k lepsimu zkusenost s Wolf Gartenem 96.160H (vyrabeno v Nemecku, MTD). V akcich Mtf se da koupit kazdy rok nekolikrat kolem sedesati tisic, coz je za takovy stroj neskutecna cena. Moje vyuziti - sezona prumerne 50-60 hodin, sekany tak 8-x10x rocne dva pozemky cca 3000 m2 kazdy plus prujezdy mezi nimi (dalsich cca 2000 m2). Vsechno tvrde porosty, minimum travy, jinak stoviky, koprviy, lopuchy. Vsechno prerostle pres metr, casto i metr a pul. Do anglickeho travniku to ma hodne daleko, bez kodrcani se po tom neujede ani metr. Nespocital bych, kolikrat jsem trefil balvan schovany v trave, cihlu z navazky, nebo podobny bordel. Jedine, co to vzdy odnasi, jsou ztupene a zkrivene noze. I po nynejsich cca 110 hodinach funguje stejne, jak v dobe koupe, nic neprasklo, remeny nejsou vytahane. Mista, kde se opryskal lak, chytaji trochu povrchove rzi, ale jelikoz sekame i v desti, nijak me to nesokuje. A na hydro nemuzu rict ani "a". Tahala se s tim z lesa kara s kapacitou kubik, plna cerstveh dreva - nekolikrat. Pres nerovnosti, do kopce, vyjelo to vzdy vse, i bez uzaverky. Samozrejme obcas az na nekolikaty pokus, ale na to, ze to tahlo pres tunu, se neni cemu divit. Dost jsem se toho bal, ta prevodovka je fakt malicka a chladici vrtule mala, takze jsem na ni zpocatku kazdych 100 metru tazeni sahal, jestli neni horka. Pri pomale jizde nebyla ani tepla, pri rychle jizde (s prazdnym vozikem) se do kopce ohrala, ale horka taky nebyla. Osobne jsem vydrzi toho stroje naprosto sokovanej, pocital jsem, ze pri takovy zatezi se neco odporouci uz po par mesicich, ale vubec nic. Mozna jsem kliku na kus, to si netroufam posoudit, ale je to dobre udelany traktor, ktery snasi i to, ze jenim za lonsky rok posekal odhadem tak devet hekatru v nejhnusnejsim terenu, co si umim predstavit. Jestli je lepsi nebo horsi nez ty dve ceske znacky nebo Huska nemuzu posoudit, ale co posoudit muzu je vydrz a ta je neskutecna.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 135.131 (?), 15.9.2014 19:55

Tak nakonec jsem to dle rady upravil a už to funguje.Skoro po sezóně a vše pracuje normálně, ale opravdu je třeba mít lepší terén.Stálo to trochu námahy, ale jinde než na upraveném terénu už nesekám.Jinak ještě jednou díky za radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika