Sněhová fréza Husqvarna



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
      
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?) 
18.1.2010 20:55

a ostatní rychlosti jedou normálně?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 18.1.2010 21:08

mám podobnou frézu a po zajetí jsem decentně dotáhl lanko od pojezdu i spouštění frézy, ale pokud jede fréza na ostatní stupně normálnš, měla by jet i na pětku normálně, na pětku jezdím běžně, ikdyž je sněhu více... musí být ale promrzlý.Když je toho na frézu moc, tak to člověk pozná a jede pomalejším stupněm nebo sem tam zastaví pojezd a nechá sníh nahromaděný v pluhu odhodit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 225.24 (?), 20.1.2010 14:46

Ta Vega662 LUX - prostě na nejvyšším stupni zařazení pojezdu, jede pouze pozvolným -krokem-.Má to tak-být?Myslel jsem že to má jet-rychleji... Při-nájezdu do-sněhu který je-ztvrdlý-se-fréza-zastaví.Když zařadím-zpátečku-na 2-stupeň,tak-musím-táhnout a pomoci-fréze... Mám z toho-rozpaky... Bogdeny-mám-natažené-na-rukojeti-pojezdu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 19.26 (?), 20.1.2010 18:18

Dobrý den.

Uvažuji o koupi právě pásové frézi a jak tu tak čtu, tak by mě zajímalo, jak rychle vlastně jezdí. Je to srovnatelné s kolovými, nebo mají převod pomalejší? (kolik asi jedou km/h na tu pětku). Teď mám MTD ST 380 D (bohužel pouze jedna rychlost) a to jede tak max 2km/h (celkem pomalá chůze), ale jakmile je víc sněhu, tak začne hrabat a jak má malá kolečka tak si sedne na přicho. Naopak když je sněhu málo, tak se zase nenaplní bunkr a pořádně to nehází. Proto bych chtěl přejít na něco jako je Snow Jet 1100, nebo Hecht 9911, 9970. Už jsem právě S.J. 1100 sehnal v izerátu, tak se těším že si polepším a tu MTD prodám někam do nížiny, ale abych potom nelitoval... Máte někdo s těmahle stroji skušenost? Bojím se o praskání pásů atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 157.179 (?), 20.1.2010 19:54

Neznám Vaši Vegu, ale tyto stroje mívají převody řešeny pomocí talíře po kterém se kolmo k němu posouvá hnaný kotouč. A podle toho, jak daleko je od středu, jede fréza rychleji nebo pomaleji. Když přestane táhnout nebo se úplně zastaví, tak hnaný kotouč prokluzuje na talíři. Buď nedostatečným přítlakem nebo sníženým třením vlivem mastnoty, opotřebením a pod. Mám Stigu a když ji opřu do tvrdého sněhu, tak kola hrabou až jsou na zemi černé čáry, dokud motor nezhasne. Sundejte plastový kryt mezi komínem a motorem a zkontrolujte převody.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 8.197 (?), 7.2.2010 16:05

Take uvazuji o koupi Husqvarna 1130 STE a asi pockam az na jaro... stim ze by mohla byt lepsi cena nez ted...45000KC..

Ale chtel jsem se zeptat na Vase zkusenosti z touto frezou... co vsechno dokaze?

Jde my o to ze mame dvur ze tri stran zastaveny a vzdycky ze strech sjede dost velke mnozstvi snehu a tak si rikam jestli si z takou hromadou dokaze poradit...?

Dejme tomu ze by ta hromada byla dva metry siroka a metr a pul vysoka...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 47.155 (?), 7.2.2010 17:08

Nesmí v tom být ledové kusy, s těmi si neporadí žádná fréza. Jinak HQ 1130 STE bere i slehlý sníh docela ochotně (ta má pracuje poměrně vysoko v Krkonoších), i když na tuhle výšku vrstvy to asi bude chtít pomocníka rozhrabávače s lopatou - řezací lišty jsou fajn věc, ale metr a půl je moc. Odhoz vlhkého sněhu je kolem patnácti metrů, suchý hází tak na deset. Výkonově fréza vyhovuje, ani na plnou vejšku bunkru nemá snahu se hltit, je jen potřeba nastavit pomalý pojezd. Od začátku zimy vzal za své jeden střižný šroub, právě na ulomeném rampouchu. Jo, jsem spokojený.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 3.83 (?), 7.2.2010 20:03

Vzhledem k tomu, že se frézy vyrábějí na zimu vždy předchozí léto a taky vzhledem k průběhu letošní zimy se Vám může lehce přihodit, že si třeba počkáte až na příští jaro.

Pokud se Vám sesune velká vrstva sněhu z větší výšky a při teplotách nad nulu tak se masa sněhu tak utuží a zhutní pádem na zem, že se do ní fréza prostě nedostane. Rozhodně na to nespoléhejte. Pokud bude mrznout a sníh celkově zůstane křehký, není i pro slabší frézu žádný problém zvládnout i vyšší vrstvu.Jen na to musíte s citem.

Mokrý sníh samozřejmě neodhodí daleko a jen ho tak plive kolem sebe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 106.20 (?), 12.2.2010 6:46

Od HQ je to nejvýkonnější fréza pro malé pozemky (existují ještě typy pro americký a kanadský trh s širším šnekem a bunkrem). Hodně se mi na ní líí to, že se s ní dá čistit prostor mezi auty nebo vedle auta - výkon stačí na to, že fréza sníh přehodí přes střechu, i když jdete těsně vedle vozu. Jinak jsou zkušenosti zhruba stejné s těmi, co tu kolegové popisují - taky jsem podle nich stáhnul bunkr tyčí, udělal si delší kluzáky a přidal dvě světla dopředu. Stačí levné polské couvačky za pár korun, žárovky 20W. Co mám navíc je počítadlo motohodin, stačí levné dvanáctivoltové z Conradu, zapojené paralelně na reflektor. Krásně se vejde na horní panel, symetricky ke spínači topení madel. Jo, ta moje fréza nebyla od prodejce zrovna dvakrát pinktlich seřízená, takže jsem zhruba po dvou odinách provozu dotahoval přítlak pojezdu - tím šroubovým pouzdrem na řídící tyči. Od té doby pohoda. Dobrá fréza.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 239.112 (?), 14.2.2010 6:55

Není těch úprav na "dobrou frézu" nějak moc? Kdyby to nebyla Husqvarna, tak byste tady řvali nadávkami o šmejdech apod.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika