Rider Husqvarna r 320 AWD vs. r 316TS AWD či něco jiného?



   Předchozí příspěvky  |  <  6   
                     
host - 14.169 (?) 
10.12.2014 16:58

Tak to nakonec vypadá na 99% na Husqvarnu 316TxS se sečením 103cm, najeto necelých 15 hodin, vizuelně nový, se zárukou za cenu cca 150.000 s DPH.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 14.169 (?), 25.2.2015 20:26

Zdravím, tak rider Husqvarna 316TxS je zakoupen a nyní přemýšlím o univerzálním vozíku za něj pro nenáročné použití a převážení v lehkém terénu(rozuměj nízká tráva bez terénních nerovností).

Jelikož budu vozík dost tahat na přívěsu, tak mne napadla úprava, která by spočívala v úpravě tažného zařízení, v jeho modifikaci na "kouli", která se používá u aut a na které by se tahal poté přívěs, na kterém sem dovezl rider.

Prostě klasický přívěs za auto zapojit za rider. Váha prázdného přívěsu 150kg.

Je to ptákovina, resp. vydrží to při inteligentním zacházení převodovka? Žádné tahání dřeva, zatížení věsmes na rovině, do kopce pouze s prázdným přívěsem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 219.85 (?), 25.2.2015 22:23
Ani jsem nad tím neuvažoval, protože si zkuste tahat v ruce přívěs za auto a vozík od varesu.Rozdíl váhy můžete mít v nákladu na vares vozíku, tak proč zatěžovat hydro víc než je nutné.Navíc nosnost 350kg u varesu stěží využijete, natož dvojnásobnou u přívěsu za auto.Bavím se o červeném vozíku na kuličkových ložiskách, navíc manévrovací možnosti jsou neporovnatelné a výhoda sklopky k nezaplacení.A pokud chcete objem, není problém udělat z jaklu a palubek nástavbu na seno, trávu nebo větve.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 14.169 (?), 26.2.2015 6:39

Tady ani nejde o ten vozík, že Vares vydrží technicky (nosnost) 350 kg, tenhle technicky vydrží 1150kg. Ale jde spíše o to, že pokud budu převážet rider, tak si myslím už se ten Vares vozík za rider už na přívěs ani nevejde.

Spíše mne jde o limity hydra. Vím, že čím méně ho budu zatěžovat, tím lépe. Ale budu to mít pouze na výjimečné využití v lehčím terénu (posekaná tráva bez výraznějšího sklonu, jak jsem psal, do kopce pouze s prázdným vozíkem). A taky další pohled : techniky už mám dost, tak budu rád, když nebude přibývat (uskladnění apod.) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.72 (?), 26.2.2015 19:14
Myslím, že máte dávno rozhodnuto a chcete požehnání, ale to nebude. Nepochopil jste asi názor-nejde o nosnost vozíku, ale o taženou hmotnost bez nákladu, a náklad vyšší než 350kg snad nikdo nepředpokládá tahat za hydrem.A když tam budete autem, tak proč to neodvézt za autem ;-).Taky jsem to řešil a mám ten vares, o prázdném nevíte ani při jízdě do kopce.Vaše úvaha je asi jako dát za osobák 12-ti tunu, auto to utáhne, nosnost využít nelze, bude trpět spojka i brzdy ale chvíli to jezdit bude.Nebo kupte větší vozejk za auto, ať se to vejde všechno.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 14.169 (?), 27.2.2015 4:43

Požehnání nechci. Včera jsem měřil délku rideru a délku vleku a je to akorát, rezerva do 20cm. Takže rezerva na vozík tam není.

Mám i velký vozík, myslím 330 cm délka, tam by se to asi vešlo. Ikdyž teď koukám na délku varese, a nevejde. Potřeboval bych vlek nad 400cm. 

Projednám to s prodejcem, uvidíme. Já to mám opravdu jen na výjimečné vožení - napadá mne chci stavět suchou zídku- potřebuji převézt kámen dle potřeby na cca 50m po udržované rovině. Nebo nasekané dříví k domu do 30m. Nechci to naplnic celé, třeba jen 100kg.

Uvidíme, spíše mám nechuť kupovat zase další krám do baráku, který bude využit z 5%.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 219.168 (?), 27.2.2015 20:33
Vzhledem k tomu, ze cena voziku je okolo 5% rideru, tak je to odpovídající k počtu využití :-).Koupě jsem nelitoval, ale na převoz na přívěsu s riderem je možná větší, ikdyž možná kdyby se oj zvedla nad oj, nebo se postavil na zadní čele, tak velikos bude o 1/3menší, musel by jsem se nato podivat.Ale na převozy je opravdu šikovnej, známý si s ním vozil věci a materiál okolo stavby domu a poté na stavbu plotu okolo pozemku a tahal to za traktůrkem s hydrem.Nebo si udělat svůj, ale z varesu je pěkně udělán, až jsem se za ty peníze divil.A taky mě doma stojí 350dní v roce :-).Sveze větve v březnu a to co se nahrabe na zahradě, sud na zalévání v období sucha ke stromkům, odpad z pořezu(piliny) dřeva na topení, letos to budou střešní tašky za stodolu(tam se nic jiného nedostane),na podzim listí a jablka na mošt a uskladnění.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika