Motorová kosa stihl FS 80



host - 130.25 (?) 
15.9.2012 21:23, zobrazeno: 21561x

Dobrý den, opravuji známé historiskou motorovou kosu stihl. Má ještě klasický šoupátkový karburátor a kladívkové zapalování. Nemáte někdo manuál na tuto kosu?. Nejdřív neházela jiskru ani s fajfkou a svíčkou z mého křovinořezu.a přitom vysokonapěťový kabel kopal na dotek. te´d už jiskru hází, ale chytit se mu nechce,.Kladívko je v pořádku potřebuji jak je tam vysokonapěťový kabel napojen na cívku, jestli jde vyměnit bez rozdělání celého zakrytování cívky(mám podezření že bude někde narušený a jak jsem s ním hnul tak začal dávat jiskru, je už tak krátký že nejde zkrátit a musí se vyměnit) a jaké jsou hodnoty předstihu pro seřízení zapalování..Děkuji za radu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 106.6 (?), 16.9.2012 19:47

FS80 mám přes 15 let (ze začátku sekal několik tisíc m2 ročně, pilovým kotoučem řezal nálety, dnes hlavně dosíká po bubnovce) a myslím si, že má elektronické zapalování tehdy s doživotní zárukou,  karburátor jsem nikdy nerozdělával. Příhoda z loňska, zbývalo dosekat asi 10m2, motor šel sám do otáček, neměl sílu, zdechal, ale šel znovu nastartovat. Místo, abych ho odstavil a hledal poruchu snažil jsem se doséct, všichni to znají. Nedosekl jsem, snažil jsem se seřídit karburátor, přitom jsem mnohokrát startoval. Pak jsem zjistil, že šrouby mezi válcem a klikovou skříní jsou uvolněné a válec se na nich pohyboval 1,5-2mm. Pravdou je, že motor od začátku špinil, podfukoval, reklamoval jsem to, ale servisáci mě přesvědčili, že je to v pořádku, moje blbost. Vypadalo to tedy, že jsem si vydělal. Odkrytoval jsem, očistil od mastnoty, dotáhl šrouby, seřídil karburátor, po nastartování trochu kouřil, letos jede jako nový. Kromě toho, že mě trochu protéká hadička v průchodu nádržkou a nemohu jisehnat jsem spokojený. Pokud by Stihl dělal dnes takové křovinořezy jako FS80 není co řešit. Jinak do něj naleji benzín, co by HONDA již nestrávila, dodržuji originální červený olej, domazávám převodovku, sem tam vyměním plstěný a palivový filtr, vyperu molitan, svíčka původní.

Rozkresy byly např. zde

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 209.74 (?), 17.9.2012 11:42

Děkuji za odpověď, ale Vy máte novější typ, s bezkontaktním zapalováním a membránovým karburátorem. ta,,moje" kosa je odhadem 30ti letá a má karburaci s šoupátkem jak z mopeda a zapalování s kladívkem. a myslím že tam je problém. jiskra jako kráva a prostě nechytne ani když dám benzín pod svíčku. má trochu snahu vždy jednou vrkne a tím to hasne budu rád za každý nápad čím to může být. Jen pro upřesnění nic tam nechybí na jaře chytala a vrčela. díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 18.9.2012 8:31

Zdravím, tipoval bych na střihnutý klínek na magnetu a nebo netěsnou klikovou skříň. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 174.83 (?), 27.5.2014 21:20

Dobrý den ja mam tiež Stihl fs80 a problem je v tom že ja ju naštartujem v pohode ale ked kosím tak ked tam plný plyn tak začne zdochynať bude to asi s karburatorom niečo ale nastavený je dobre tak neviem la šrubu mam na 3/4 a pravu na 1 otačku. Nedavno som čistil aj zapalovanie a magnet a tiež som vymenil sviečku tak neviem v čom je chyba. Prosím o radu lebo už začala sezona a mne nejde dobre kosačka sad.

Andrej 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 94.115 (?), 28.5.2014 8:34

přicpaný karburátor, přívod paliva nebo výfuk

HH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 21.253 (?), 28.5.2014 15:41

praveže karburator som celý rozobral a nadrž vymenil novu tak iba asi ten výfuk. Ale včera som kosil a išla dobre ale ked som kosil vetšiu trábu tak začala zdochinať ako ked som dla plny plyn tak nemala výkon iba vrčala tak som dal trochu viac potočil na karburatore zo šrubkou tam kde sa natavuje benzin na lavej a už mala výkon tak neviem teraz.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika