Kultivátor



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 8.46 (?) 
15.6.2015 17:57

Pane 194.88, nestojím o nejaky zbytocny flame-war, takze:

1. kardanový vs. nesený rotavátor:  volajme ho klidne NESENÝ, ak je to pre vas dolezite. Ludový nazov " kardanový " sa nezriedka pouziva, lebo je pohanany zo zadneho bocneho hnacieho hriadela - ludovo "kardanu", tak asi preto. BTW drazkovany hnací hriadel tiez nema tisíc hrán, ludovo sa volá "tisíc-hran"... :o)  . Ale OK, NESENÝ rotavator Agzat.

2. Ano, toci sa protibezne a kde-komu to vadí. Ovsem obrabanej pôde to asi nikto nepovedal, tak tá sa nestazuje... Ale teraz vážne:  kedze nie som odbornik na vyhodnotenie dosledkov smeru pohybu pôdy v rotavatore na jej vlastnosti, rád si rozsirim obzory aj v tejto oblasti., ak niekto uvedie validne dáta.  Zatial mam iba empiricku znalostnu bazu z mnohorocneho praktickeho pouzivania NESENEHO rotavatora Agzat. A funguje dobre, ozaj dobre.

3. Netvrdim ze Agzat NESENY rotavator nema chybu. Iba ze vie spracovat pôdu do nastavenej hlbky a to nema chybu.

4. Netvrdím, ze na 50m2 treba taky alebo onaky stroj - to si kazdy rozhodne sám. Ale prieci sa mi tvrdenie, ze sa kolieskami da nastavit hlbka rozrabania pôdy...

5. Ceny, ktore uvadzate, su prekvapive, mozno uvediete zdroj, ale pouzity Agzat NESENY rotavator sa na bazosi dá kupit za 150 az 200EUR, kurz Eura poznate...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 175.210 (?), 15.6.2015 20:21

Že to tak nazýváte, je vaše věc. Mám rád když se používají y správné výrazy. Ve Wikipedii se dozvíte co je Kardanův hřídel a k čemu se používá. Zadní vývodový hřídel je jen hřídel, na který se zavěsí zařízení k přenosu točivého momentu. Kdyby páni konstruktéři strojaři neudělali chybu a pokorně se zeptali správných odborníků na smysl otáčení rotavátoru, tak by jste dosáhl mnohem lepších výsledků při přípravě půdy k výsevům. Zaklad můžeme považovat jen opěrný drobicí válec, pomocí kterého se nastavuje hloubka kypření. Na plochu 50m² bych se styděl používal nějakou techniku s motorovým pohonem, vždyť je to jen plocha velkého obývacího pokoje. Na takovou plochu stačí pouze rýč, mohl by to být třeba MacHook z OBI, za 219Kč, železné hrabky, motyka srdcovka, škrabák - tahová motyčka na dlouhé násadě a škrabáček - tahová mtyčka na krátké násadě. Když to koupím dobře, tak se vejdu do 1000Kč. Pouhý kultivátor z Bazoše za 200€ je k ničemu, když to nemá pohon. Nevím nakolik jsou ceny překvapivé, protože ceny na Slovensku neznám, ale jsou takové. Zdroj - davaztechnik.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 252.54 (?), 16.6.2015 4:12
Proti gustu žádný dišputát.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika