Který vybrat? Stihl FS 240 C-E & Husqvarna 535rx



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 216.107 (?) 
21.4.2015 14:27

pripojim se take do diskuze, mozna tak pomuzu nekomu dalsimu pri rozhodovani. jsem uzivatelem HQ 333r (predchudce 535rx) i FS 240. husqvarna vyhody:

je lehka, po 5 hodinach sekani svahu u dalnice skutecne citite kazde kilo. oproti predchozi devitikilove FS 410 neskutecna uleva.

nizka spotreba, na nadrz vydrzi na plny plyn sekat 1 1/4 hodiny. kamos se svoji pridava plyn metodou dzzn-dzzn-dzzn a tomu staci 2litrova petka benzinu na celou sichtu.

lepsi strunova hlava. a taky levnejsi

husqvarna nevyhody:

nic moc kvalita a tragicky servis. hned prvni den jsem pri sekani bezne travy zadrel motor, prestoze jsem u autorizovaneho prodejce byl informovan, ze olej pouze v presne predepsanem pomeru a zabihat se stroj nemusi. pri reklamaci jsem byl samozrejme obvinen majitelem prodejny, ze jsem tam nalil benzin bez oleje. kdyz jej technik upozornil, ze ve smesi v nadrzce olej ocividne je - HQ olej barvi modrozelene - tak pan majitel pronesl pamatnou vetu: to jste si tam mohl nalejt az potom. a samozrejme jestli jsem pouzil original HQ olej, jinak ze zaruku neuznaj. take nesmysl, primo u dovozce jsem si overil, ze je mozne pouzivat jakykoli olej pro pomer 1:50, tedy i stihlackej. po oprave jsem radeji nekolik nadrzi odsekal s mastnejsi smesi a motor zatim celkem v pohode.

uvolnuje se kontakt na svicce, motor pak sam chcipa, ztraci vykon nebo nejde po zastaveni nastartovat. nejprve jsem se vydesil, ze motor zase pridira, ale zjistil jsem, ze poradne nedrzi fajfka. problem je v konstrukci koncovky svicky a za sezonu spotrebuji svicky tak dve

praskle plastove zavesne oko, upadly kryt vyfuku (uklepal se sroub) a dalsi drobnosti.

problemy s HQ a jeji nespolehlivost/neduveryhodnost me donutily koupit druhy, zalozni krovinak. sekani me zivi a je pruser, kdyz nekam jedu 100 km a kvuli technice mi stoji prace. kvuli zkusenostem a (relativne) nizke vaze jsem vzal stihl FS 240.

stihl nevyhody:

vyssi spotreba. na nadrz vydrzi 3/4 hodiny, oproti HQ dvojnasobna spotreba, kdyz to propoctu na celou sezonu, tak to delal docela ranec.

mensi kotouc. pouzivat se ma prumer noze max. 250 mm a prace tak jde pomaleji. sehnal jsem si ale trojzub 300mm (pozor na spravny rozmer vnitrni diry) a zatim bez problemu, uhlovy prevod i motor zvladaji v klidu.

trochu vyssi vaha. ale stale v mezich normy, asi 7,5 kg, sichtu vydrzim v klidu.

stihl vyhody:

spolehlivost, po zabehu a drobnem sestelovani u prodejce zadne zavady.

robustni stavba, oproti HQ festovnejsi, husqvarnu bych nikdy zamestnancum nekoupil, i kdyz bych usetril na PHM rocne balik. ani FS 240 ne, chovaji se k technice jak kdyz to neni jejich. pro zamestnance FS 260, uz ma o neco vykonnejsi motor, tlustsi trubku a predevsim silnejsi, bezudrzbovy uhlovy prevod, stale dobrou vahu a skvely pomer cena: vykon.

kvalitni servis. ale zalezi na cloveku, mam v okoli i servisaka-blba, technicky sikovnej, diskuze vsak tragicke.

takze zalezi na tom, na co bude kdo krovinak pouzivat, pro domaci pouziti a po dobrem zabehu bych se nebal husqvarny - ac jsem se sam spalil -, do komunalu a pro zamestnance rozhodne stihl - min starosti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 216.107 (?), 21.4.2015 14:31

a jeste doplnim: v obou pripadech rozhodne doporucuji primazat, prvni nadrzky na zabeh vic oleje, motorum to jen prospeje.

kvuli logistice pouzivam i do HQ stihlackej cervenej olej a zadny problem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika