Je strunová sekačka dobrou volbou?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) 
28.3.2007 14:18
Laciné 2x placené, říkávala babička. Kameny, pravda nejsou dobré pod kosou ani srpem. Nic moc není najet na ně ani křoviňákem. Strunovka nevadí, jen větší spotřeba struny. 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 201.53 (?), 28.3.2007 20:22
No tak nejak jsem to myslel a protoze jsem nikdy zadnou strunovku nemel, nedokazu odhadnout zda na to staci ta obycejna za 500 Kc nebo jestli se vyplati poridit nejakou podstatne drazsi s vetsim vykonem. Na tu travu by totiz mela stacit jakakoliv (s velkou zasobou struny) a na ten ostatni porost typu koprivy, bodlaky, sucha vysoka pobrezni trava... by nestacila zadna strunovka, ne? Na to uz by musel b yt motorovy krovinak rekneme za 12k+ a takovou castku investovat nechci, to budu radeji casto brousit kosu a tu a tam kupovat zlomene kosiste. Jenze strunovkam nerozumim. Doporucite prosim nejakou vyzkousenou? Nebo je to jedno?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 28.3.2007 21:47
Já měl dvě. Starou elektriku - co se k ní daly dokoupit kolečka - ta byla akorát tak  na jemný trávníček. Druhá jen jako  příslušenství k velkému křoviňáku s řídítkama, masivní struna, ale dost pomalé otáčky na strunu, motor se musel hrozně vytáčet. Používal jsem ji proto málo, byla taky dost těžká. Netroufám si poradit. Sám jsem utekl k sekačkám - k rotační a k bubnovce. Sečení i trávník potom vypadají dočista jinak
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 28.3.2007 21:56
Jak už jsem psal, na vaši zahradu by byl dobrý křovinořez a stačil by tak obsah  30 – 35 cm³, spolu s akční cenou by  to nemuselo být zas tak nepřekonatelné. S tým by vám šlo vše.
Ale to už jste možná sám zjistil pohledem na souseda.
Vyžínač (strunovka) skutečně se na tvrdou a suchou trávu včetně rostlin podobných bodlákům a rákosím nehodí. Nehodí se ani na vysokou a hustou trávu.
Benzínový vyžínač je mobilnější, ale zase náročnější na provoz oproti elektrické. Finančně to je v celku na stejno, až na jednu zřejmě výše uvedenou co vyrábělo Jevíčko (asi 900W) a viděl jsem ji i s kolečkama, ale jestli ji ještě vyrábějí nevím. Cena je podstatně nižší. Má akorát nešikovně uložené těžiště, ale pokud nasadíte kolečka tak váha moc nevadí. Jenže s kolečkama po kameních to nebude taky žádný zázrak
Jestli chcete konkrétní typ, tak napište finanční strop a také nejbližší servis co opravuje a prodává za značky.
Při stropu 500,- kč, tak tam se dostanete akorát s šudlátkem, s kterým vám půjde dobře zasetá tráva kterou nesmíte nechat přerůst.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.253 (?), 29.3.2007 13:37
No ona to ani neni zahrada je to breh udolni nadrze. Financni strop nemam zadny, hledam efektivni a hlavne konecne reseni, takze bude-li treba prisetrit, pak nakup odlozim a prisetrim a jeste nejakou chvili budu sekat kosou a srpem, tak jak to delam doposud.

Soused neni majitelem krovinorezu, kazdy rok na jare a na podzim mu to znamy posekal benzinovym krovinakem po nekolik let za sebou a pobrezni trava ustoupila a nyni tam (cca po 5 letech) ma docela rozumnou nizkou travu, kterou ani nemusi sekat a vypada breh velmi prirozene. Otazka je tedy, jestli se vyplati pro ty dve sekani rocne kupovat krovinak a jestli neni nejake levnejsi reseni...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 222.59 (?), 2.4.2007 7:25
Mate nejaky tip na "křovinořez obsah  30 – 35 cm³, spolu s akční cenou" ?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 2.4.2007 9:45
Křovinořezů s tímto obsahem je si myslím víc než dost, ale co se týče akční ceny (myslím tím cenu která je skutečně nižší) nyní na jaře, tak to bude najít jehlu v kupce sena. A to o to víc u dobrých strojů, které mají už tak nízkou cenu ve srovnání s ostatními.
Jistě že akce budou, ale většinou až tak koncem sezóny, i když to není pravidlem. Kupovat na jaře stroje tohoto typu je po finanční stránce podobné jako kupovat dárky před vánocemi.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.253 (?), 2.4.2007 12:57
Vsak ono to jestemuze mesic az dva pockat, nyni jsou jeste svahy hole a vegetace teprve vyrazi. Pocitam, ze koncem kvetna by se pro nej uz prace nasla. Doporucite tedy nejaky cenove vyhodny s malou kubatoruou ?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 2.4.2007 13:31
Doporučit mohu nějaký konkrétní typ, ale co když zrovna u tohoto typu budete mít servis 30km vzdálený a přitom jiný též dobrý typ bude mít servis jak na potvoru za rohem.
Uvedu tedy příklad:
Dobré zkušenosti mám např. se strojem TH34DX, který nyní stojí v akci 11490,-
http://www.garland.cz/marunaka/krovinorezy/th34dx.php
Kdežto minulý rok na konci sezóny se za tyto peníze dal v akci koupit TH48DX, který má výkon 3,1koně a skoro stejnou váhu
http://www.garland.cz/marunaka/krovinorezy/th48dx.php
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 212.83 (?), 2.4.2007 20:45
Dekuji za tip, ale krovinorez v tehle cenove relaci by se mi asi pro muj ucel ani nevyplatil. Pomyslel jsem na neco levnejsiho...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika