Bubnová sekačka Motor Jikov Viva



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 37.227 (?) 
6.7.2015 9:31

No, na tom odhozu a rovnání do řádků asi něco bude... Při těch velkejch otáčkách to lítá všude, aby za tím člověk pomalu běžel. Ale se sklápěním/dušením těch žabek nesouhlasím, při dvojnásobných otáčkách je tam 4x větší odstředivá síla, tak se jen tak nesklopí. S tou pomalou reakcí otáčkového regulátoru taky nemůžu souhlasit, mám ČSSR elektrocentrálu 7.5kW s mechanickým regulátorem otáček a elektronickým regulátorem napětí. Když na to zapnu KS25Otku, dám 200A (což je téměř max. výkonové vytížení agregátu) a zažehnu oblouk, tak otáčkový regulátor okamžitě!!! přidá, ručky V-metrů se ani nehnou, na sváření to není znát. Jen se začudí z vejfuku. Když ot.reg. zablokuju, okamžitě při zátěži chcípne centrála, pač eletronika nabudí altík tak, že to už s "nastaveným" plynem neutáhne. Na sečce nám motorek z Tráboše (trochu upravenej)a tří nožovej buben, kde se nože vysouvají na pérech z takových pouzder odstředivou silou-někde jsem to našel kdysi ve šrotu, byla to soustava tří bubnů i s hnacíma převodovkama a výstupem na PTShaftku. Mělo to snad tunu, ale po vyoperování a"obřízce" toho jednoho bubnu, zbyl docela lehkej a výkonnej prvek. Ten tráboš by utáh asi 2 bubny. S vytáhlejma nožema to seče 90cm, s ubývajícíma otáčkama se záběr snižuje - nože zalézají. Převod od motoru je na tu převodovku 1:2, takže na 3nožovém bubnu max 3.tis. ot - ale to je hukot, a bere to jakkoli přerostlou trávu(co se nenamotá), křoviny... Lituju, že jsem to neudělal jako traktůrek...  Ale do toho bych dal radši Favorita.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 72.149 (?), 6.7.2015 9:45

Asi bude trochu rozdíl v provedení regulace otáček u elcentrály a sekačkového motoru, kde bývá regulace podvozena od tlaku výfukových plynů a kde jsou požadavky na regulaci otáček mnohem nižší.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 192.99 (?), 6.7.2015 10:19

Všem konstrruktérům domácích sekaček můžu posloužit zkušeností. Nožíky se mmne osvědčily 3 ks (u elektrické verze) a průměru talíře asi 550 mm a otáčkách asi 1900 až 2000 /min. Dakr se spalovacím motorem (BaS) jsem měl a taky experimentoval. Zkoušel jsem ji upravit na lehčí verzi hmotnostně s jinými nožíky a duralovým talířem. Během jednoho roku se vytloukly ložiska v "hlavě", kde je uložen hřídel talíře na poměrně krátké bázi, Talíř neměl takový moment setrvačnosti jako ocelový a dostavily se torzní kmity a vzpoměl jsem si na některé veci z předmětu spalovacích motorů a "klikáče" a jak se léčí nerovnoměrnost chodu během jednotlivých taktů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.116 (?), 29.6.2015 22:12

Dva nože jsou minimum a Vámi uvedené je ukázkou, jak neříci "ušetřili jsme kde se dalo, ale za příplatek můžete mít stroj srovnatelný s konkurencí".

Tedy přeložím : Na krmení se seká častěji a nižší porost, takže při daném poměru počtu proběhů nože a rychlosti pojezdu to stačí odsekat a nařádkovat. Kdo však seká sena a otavy, tak má trávu vyšší a hustší. K jejímu odseknutí a položení do řádků jsou nutné nože 4. Ty jsou (druhý pár) samozřejmě za příplatek.

Dobrý je, že někde dávají u bubnovek místo doporučené výměry denní výkon stroje. Víte-li, že právě tu svou louku chcete mít za sobotu posečenou a v neděli udělat melouch pro souseda, pak vyberete právě tu, která má denní výkon o málo větší než Vaše louka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 9.6 (?), 2.7.2015 15:09

To je ale blbost - na těžší buben výkonnější motor nepotřebujete už z principu, díky větší setrvačnosti s ním má motor míň práce, kdežto ten vystřižený jednoduchý disk, stačí aby jste najel na krtinu a můžete mít motor BS950, ale bude Vám to k prdu, protože díky tomu, že nemá žádnou hmotu, která by ho držela aspoň trochu v točkách, se skoro zastaví a motor ho musí znovu roztočit. Víc nožů znamená menší množství hmoty na jeden nůž a lepší dynamiku kosení i odhozu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 2.7.2015 16:21

Při stejné "kvalitě" trávy je potřebný výkon dán šířkou záběru a pojezdovou rychlostí. Počet nožů s tím nemá moc co dělat. Jen je při větším počtu nožů menší zatížení jednoho nože. Já mám na své sekačce Blanice motor Tecumseh 6,o. 4 nože bych uvítal. Je třeba si také uvedomit, že se jedná o sekačku a ne o stroj určený k planýrování. Proto je motor dimenzován jak je dimenzován. Rozumná krtina není problém horší jsou mraveniště, která mohou být vysoká i nad kolena. Jinak předpokládám, že každý si po zimně krtiny a mraveniště rozrábne.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika