Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

no popravdě bydlím v oblasti, kde se Starjet i Karsit vyrábějí.

Stroj očekávám mít cca 10 let a zrovna z doslechu jsem slyšel, že je problém s dodávkou ND. Ale jak říkám, pouze jsem to slyšel.  Upřímně, ani jedna z firem na trhu za 10 let být nemusí, což se např. u Husqvarny nebo Stigy (nebo John Deera či Hondy pod.) očekávat nedá.

Kritérium servisu a jeho dostupnosti považuji za velice důležité, nikam se mi moc nechce jezdit.

Ale zkusím je oslovit, zda stroj předvedou v reálných podmínkách. Ale jak říkám, za 150.000,- žádná láce a Stiga už je cenově srovnatelná.

Ten svah co chci sekat (bok rybníku) se bude muset sekat po vrstevnici, tudíž preferuji nízké těžiště. 4x4 je nutnost a pokud jsem zkoušel Husq R 316T AWD, tak tam to bylo dostatečné. Pokud bych jel svah po spádnici, tak by se třeba uzávěrka hodila, tam jsem k limitu došel, ale pak je to také o vzorku pneu a výhodách a nevýhodách uzávěrky diferenciálu.

Co se týče mé negativní poznámky ohledně Stigy, tak tam se jedná o sekačku s Honda motorem 5,5HP a vše vyjma tohoto motoru je problematické. Pohon, kolečka, koš,spoje dílů. Vůbec ve mně tento výrobek a následně značka nevzbuzuje důvěru. Servis mám sice přímo v bydlišti, ale oprava trvá dlouho (problém např. s dodávkou pohonu). Před Stigou jsme měli nějakou 4,5HP (myslím B/S) z Mountfieldu a jako že MTF nemůžu vystát, tak sekačka i přes značné poškození způsobené obsluhou (ohnuté klikovky) sekala super a byla absolutně bezporuchová.

Velké dilema bylo traktor vs. rider. Ale jelikož se jedná o poměrně velké plochy a sekání není můj job, ale pouze údržba míst, kde trávím čas (zahradničení je hobby, ale sekání je rutina), tak si myslím, že sběr by po čase nebyl aktuální a prostě bych stejně jen mulčoval. Na druhou stranu rider umožnuje i nesení dalších náčiní, které nejsou úplně k zahození. Taky je s ním obsluha příjemnější a hravější a sečení čelem má pak jen výhody. Nevýhodou je prostě jen ta nemožnost sebrat trávu a pak i cena.

Takže sečteno, rád si nechám poradit, ale tak nějak částečně tuším, co očekávám.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika