Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nedoporučuji.

Pokud nejste dost zkušený pracovník, budete mít tendenci dostat ze stroje co největší hodinový výkon a tudíž ho budete dlouhodobě přetěžovat. Navíc jsou kryty a ostatní ochranné prvky stavěné na dodávaný kotouč.

Pokud přesto na svém nápadu budete trvat, pak kotouč z klidu do maximálních otáček uvádějte pomalu (na 3/4 plynu) a bez zátěže.V pracovním záběru musí mít trojzubec maximální otáčky a při poklesu otáček urychleně odlehčete přítlak (například při dojetí na hustší drn) či se krátce vraťte nad posečené, dokud nedojde s nízkou zátěží k obnovení max otáček. Pracujte opatrněji, trojzubec má větší setrvačnost a tím i větší doběh. Broušení je náročnější a trojzubec musí být lépe dynamicky vyvážen. Pokud seknete do pevné překážky či kameme, doporučuje se kotouč srovnat na přesně vedené fréze/brusce podle šablony. Musíte počítat s tím, že případné klacíky a jiné vymrštěné předměty doletí dál (20 m místo 15m) a vlastní nohy radši chraňte velmi pevnými kalhotami a botami. Před nákupem si ověřte, jestli není síla materiálu taková, aby se matka přitlačující příruby nedala utáhnout tak, aby závit šel až do samojistícího silikonu - není nic horšího, než povolený trojzubec ve vysoké trávě a matka i s přírubou kdesi v dáli (spočítejte si, kolik by vás stál nákup nové matky co má opačný závit než běžná M12 a přítlačné příruby).

Osobně si myslím, že k zdvihovému objemu je i ten 250 mm moc velký, takže radši častěji kupovat 250 než předpokládat, že se mi podaří udržet vyváženou 300ku až do rozměrů 250ky ubroušené na 200 mm.

S.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika