Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky vlastním pracovní čtyřkolku. Jako dopravní prostředek na jízdu do lesa je to skvělý pomocník. Využívám ji pro dělání palivového dřeva jen pro svou potřebu. Žádnou kolesnu nepoužívám, jen menší přívěsný vozík, na který nakládám tak 3/4 kubiku. Výhodou je, že se se čtyřkolkou dá zajet poměrně blízko ke zdroji, samozřejmě dle profilu terénu. Díky šířce cca 125 cm se dá vykličkovat i mezi stromy.

Ovšem na nějaké profi využití to není. Je potřeba počítat s vyššími provozními náklady. Spotřeba nad 20 litrů benzínu/100 km v terénu a při pracovním využití je běžná. Taktéž servis se dělá po cca 1000 -2000km nebo při cca 50-100 motohodinách dle druhu ATV. Čtyřkolka je zde považována za zábavu pro bohaté, co nevědí co s penězma, a od toho se odvíjí i ceny náhradních dílů, které dokáží mnohdy nemile překvapit.

Čtyřkolka má sice elektrický naviják s jakousi tažnou silou, ale problém je v tom, že její elektrická soustava je stavěna jen na občasné použití např. při uvíznutí, ale rozhodně se nedá dlouhodoběji jako třeba při manipulaci se dřevem. Navíc některé čtyřkolky nejsou vybaveny kvalitním navijákem, ale jen čínskou parodií na naviják. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika