Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den. Partnera 146PD znám velmi dobře. Je to díky plastovému šasi velmi lehká a velmi lehce ovladatelná sekačka. Moderní ocelové sekačky se jí svou hmotností ani zdaleka nepřibližují, s tím dopředu počítejte. Podle složitosti terénu bych u vás zůstal u šířky záběru opravdu zachoval. Od Mariny by asi nejvíc přicházel v úvahu model GT 47 SH GCV 135. Je to komfortněji vybavená sekačka osazena motorem Honda GCV 4500 (4,5hp), 47cm širokým sečením a osazena je ocelovými kolečky řakl bych dnes běžného rozměru (ne ta velká). Slovo komfortněji vybavena u Mariny znamená pogumovaná, výškově stavitelná rukojeť s ovládacím panelem (samé hlouposti), centrální nastavení výšky sekání (u Mariny řekl bych velice robustně provedeno na rozdíl od základních cenově výhodnějších modelů SB 46) a ocelová kolečka osazena průmyslovými kolečky. Pojezd jednorychlostní. Pokud by vám nestačil standardní nůž Mariny můžete si koupit a vyměnit jej za nůž sběrací s většími lopatkami, kterým sekačky nemohou být osazeny hned při prodeji údajně kvůli hlučnosti.Podle mě číslo 1 ve Vašich pořebách.
Od Husqvarny bych doporučil model R145SV. U ní je toho více co bych jí vytknul. Podivný tvar koše který je nasazený jakoby z kopečka zpátky k motoru (nesekal sem s ní ale asi to bude fungovat), dlouhý vyhazovací kanál mezi skeletem a košem (vlhčí tráva se bude lepit) a asi poslední výtku bych měl k vedení startovací šňůry okem na okraji „desky“ na kterou se připevňuje sběrací koš. Skelet se tváří velmi pevně, kolečka plastová celkem robustní s průmyslovými kolečky a lopatky nože jsou z těch větších, takže plnit bude dobře, mimo tu vlhčí trávu. Pojezd používá tzv. Vario s plynule nastavitelnou rychlostí pojezdu. Pracuje na prokluzu řemene, takže žádné šílené variátorové převodovky se nekonají. Podle mě číslo 2 těsně za Marinou.
Novější model LC48 je propracovanější, designově pohlednější, ale taky překvapivě mnohem těžší! Používá hladký ocelový pozinkovaný skelet a je velmi dobře použitelná na kvalitní rovný trávník (už kvůli hmotnosti bych ji do větších kopečků nedoporučil). Rovněž používá dlouhý tunel s aerodynamicky  optimalizovaným tvarem. Běžně je osazena mulčovacím nožem, který jde po zakoupení vyměnit za sběrací s většími lopatkami.
Husqvarna R147S a Jonsered LM2147CMD jsou taky další „papíroví“ adepti, ale tyto sekačky namají tak robustní šasi, jsou vhodné na rovný pěstěný trávník do cca 1.000m2.
Ocelový skelet doporučuji po sekání řádně vyčistit a na zimu jej nastříkat nějakým olejíkem typu konkor či WD40. A pozor stejně jako u Partnera na kořeny a kameny v trávě, klika Hondy je o něco dražší než B-S. Doporučil bych Vám koupit sekačku tam kde ji budete i servisovat. Pak dejte vědět co jste pořídil. Přeji šťastnou ruky při výběru a hlavně ať jste spokojen.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika