Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na vlastní výrobu elektrocentrály musíte být kutil, šušnit se v motorech, mechanice i dnes v elektronice a stejně vyjde to spíše dráž než kupovat hotovou elektrocentrálu. Ale pokud nebude vadit třeba nadbytečná hmotnost a už v chalupě je spalovací motor a vhodný elektromotor, nějaký stacionární napevno postavený generátor by snad postavit relativně výhodně šel. Akorát že běžná chalupa potřebuje na zálohu v případě výpadku elektrické sítě jen malý výkon,  0,5 - 1 kilowatt maximálně, větší výkon je zbytečný. Jedině že by se šlo nevyšlapanou cestou, třeba v případě levné elektrické přípojky s malým povoleným odběrovým proudem ze sítě, třeba jen 15 ampér a zároveň elektrickým topením, motorgenerátor 5 - 10 kilowatt výkonu by potom sloužil jako přídavný zdroj pro topení v zimě ve velkých mrazech... Teplo z elektřiny plus teplo z chlazení motoru...

Spíš než do šrotu by možná stálo za to ty spalovací motory prodat jako kuriozitu do muzea a podobně...

Co se týká kupovaných elaktrocentrál, je tady otázka použití. Něco jiného je záložní elektrocentrála pro barák, aby v době výpadku šel aspoň kotel na vytápění a lednička a mražák plus nějaká televize, tedy odběr relativně stálý a bez kolísání a něco jiného je generátor na třeba svářečku nebo invertor nebo elektrickou pilu do lesa, kde odběr skokově jde na maximum nebo klesá až k nule, to vyžaduje podstatně lepší generátor.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika