Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den. Samozřejmě napadlo... ale když pohledáte na internetu, výraz "IBC kontejnery" např. ve vyhledávači na seznamu, tak se na prvních místech objeví firmy zabívající se prodejem nových a repasovaných IBC kontejnerů. Prodávají i příslušenství, propojení lze udělat jednoduše nákupem spojek a redukcí, které se namontují rovnou na výpustní ventil IBC kontejneru. Nicméně když sečtu cenu redukcí jimi nabízených, tak jsem na ceně o hodně vyšší, než když jsem si propojení vyrobil sám. Jenže jak jsem psal - mám veškeré vybavení, je to jen o nákupu příslušného materiálu - a ten mám navíc z velkoobchodu, takže výsledná cena je pro mne o hodně příznivější, než kdybych si propojení vyrobil z nabízeného příslušenství. Kdo nechce vrtat díry do kontejneru a chce to mít rychle hotové s možností rozebrání, pak doporučuji koupit originální nabízené příslušenství a je to.

Jinak nápad se spojenými nádobami by mohl fungovat, praktické zkušenosti nemám. Ovšem nyní řeším dvě nádrže nad sebou, horní je hned pod okapem - bude zajišťovat dostatečný tlak vody z hadice kdekoliv na zahradě a přitom jen přírodní síla, žádné čerpadlo nic. V případě přebytku bude přepadem voda odváděna do nádrže spodní, ta už ale bude muset být dopravována za pomoci čerpadla. Ovšem i zde je řešení - ponorné čerpadlo na čistou vodu má při nižším příkonu vyšší průtokový výkon, než čerpadla neponorná. V tomto případě se tedy asi vyplatí přečerpat vodu tímto ponorným čerpadlem do horní nádrže a jede se dál :-)

Jinak pánovi co se ptal na to lepidlo - používám na utěsnění transparentní sanitární silikon, co se prodává v tubách do aplikační pistole - mají je všude v kutilských marketech nebo kdekoliv kde prodávají keramické obklady a dlažby - stavebniny, u nás i domácí potřeby nebo železářství. Samo to ale držet nebude, vyřízl jsem si z plastové desky širší pásek ve tvaru onoho "C" a ten chytil na vruty rovnou do plastu IBC, silikon jsem naaplikoval ještě před šroubováním. Silikon má oproti jiným lepidlům výhodu, že při případné opravě stačí vruty vyšroubovat a silikon utrhnout, je pružný a nezpůsobí nechtěnou destrukci materiálu.  J.K.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika