Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mně se to moc nezdá vylít, jak někteří navrhují. Naftová kamna už opravdu asi nikdo nevlastní ale,

šlo by to snad pořádně přefiltrovat filtry na palivo a pak vyjezdit v nějakém starém dieselu komůrkáči, NE PŘÍMÝ VSTŘIK jako je Tdi, Hdi ap. Do traktora bych to taky nelil. Myslím nějaké auto na dojezdění, rezavý Golf diesel nebo něco na ten způsob.Tahle auta stráví taky rostlinný olej, když se dobře smíchá s naftou od pumpy. Navrhoval bych poměr na 15 lt dobré nafty 1 litr té staré nafty.

Šlo by to též spálit s pilinami v kamnech, ovšem musíte vědět jak pálit.  Například nasáté piliny do papírových sáčků a přikládat do ohně. Ne na doutnající oheň, protože dojde k zahřívání nezapálené nafty a jak to dosáhne zápalné teploty mohou piliny nasáklé naftou v kamnech bouchnout. Taky nedokonale hořící výpary nafty venku více špiní vzduch. Chce to zkušeného topiče.

Osobně bych byl pro to vyjezdění ve starém dieselu, kterému končí život a nemá šanci projít příští technickou, ovšem napřed pořádně profiltrovat asi tak jak byste filtrovali kdybyste chtěli jezdit na použitý olej z fritáku. Dělá se to běžně. Ale ředit s dobrou naftou a přidat trochu M2T nebo alespoň rostliňáku pro případ že by ta stará nafta ztratila mazivost.

Taky ještě jedno bacha. Nenechávat dlouho v palivové soustavě. Mohly by korodovat pístky v palivovém čerpadle a ne každá čerpadla to snášejí. Napříklkad čerpadla Bosch většinou ano, ale čerpadla Lucas většinou ne. Poraďte se s místními odborníky, určitě najdete někoho kdo ve vašem okolí na starý friták jezdí. Najdete je pravděpodobně mezi taxikáři.

Do nějakého japonského traktoru bych to však nelil rozhodně. Je tam hodně rizik a drahé jsou součástky.

HQ257

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika