Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kde poradí, čím lze na jaře odstranit vrstvu slehlého listí, aniž by se to muselo zdlouhavě a pracně odstraňovat hráběmi a daleko odvážet cca 100 koleček.

Dříve se to hrabalo v několika lidech na podzim a pak znovu na jaře, dnes už lidi došli.Jedná se horský kopcovitý pozemek u rekreačního objektu, obklopen lesy, zvláště listnatými, rozlohou zahrady cca více jak 100 x 100m.Přes zimu na pohrabanou plochu větry znovu nafoukají listí, zvláště do prohlubní a závětří.Spád sněhu vytvoří celistvou listnatou krustu s větvičkami a zjara, až sníh odtaje je vespod tráva zažloutlá a zahnívá, pokud se urychleně neodstraní.Stěží se stíhá dohrabání jednoho konce a druhý konec se již musí sekat.Na pozemku je min.sedm druhů trav od vzrůstné výšky cca 5 do 25cm hustého pažitu, místy jsou jen drnovky s mezerami.Navíc se přidají i krtince množtvím vyhrabaných kamínků.

Vysavač je pro důchodce zřejmě i dosti neekonomický, navíc mám obavy, že s tím nehne, navštívený Mountfield nenabízí sekačku s vertikutátorem, snad jen vysocevýkonnou motorovou sekačkou s Honda motorem a mulčovačem a hlavně širokým nožem k utvoření silného víru -ale bez záruky.Navíc je nutno předem odstranit větší větve a krtince vč.kamení aby se nezničil nůž - tj.hrabat a vybírat.A pozemek je místy značně hrbolatý a zamokřený.

Děkuji za rady a nápady.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika