Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za zveřejnění Vašeho návodu " Jak seřídit karburátor motoru Honda GCV160".

Má svou cenu a to tím, že je jediným v moři manuálů k tomuto stroji. Snad bych tomu vytknul nesouvislou změť informací stlačených do chumlu. Takové informace jako jsou Vaše je třeba pozlatit (protože nikde jinde nejsou). A proto bych navrhoval pro příště jasný postup od samého začátku nastartování motoru, postupně, jak dlouho nechat motor běžet před samotným seřízením, čím začít a hlavně nepřeskakovat " ze šroubu na jiný seřizovací šroub". Tedy kromě klapky (která uzavirá nebo omezuje přístup vzduchu) jsou tu dva šrouby -  č.1 " bohatost směsi " - v původním stavu je samotný šroubek (správně mosazný šroubek) ukryt pod zarážkou -  je přilepená Loctidem. Tato zarážka je nasazena na mos. šroubek po dvou otočení ze základní polohy tj. úplného uzavření přídávaní bohatosti směsi. Zarážka (v původním stavu) dovolí pootočit oním šroubkem pouze o půl závitu +/-  z "vodorovné polohy).

Když jsem si nechal karburátor vyčistit v odb. servise UZ milou zarážku mi ucvakli - a tím pominul efekt pouze otočení o půl závitu - inu zjednodušili si práci - na místo lepení.

Pak je tu šroubek č.2 - nastavení volnoběhu - je z oceli a aby se samovolně netočil jest pod ním pružina. Pro motor Honda GCV 160 je to 1700 ot. / min.

Ovšem nevím jaký je sled seřizování. Je mi jasné, že klapka při startu musí být zcela zavřená a během kosení (zajíc) musí být naopak zcela otevřená - chybí mi ve Vašem návodu způsob jak ji do této polohy dostat když tomu tak není.

V samotném mauálu mne vadí místo kontrastní fotografie - podivná kresba jako změť čar. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika