Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Záleží na průběhu zimy. Myslím si, že provaz bude zadržovat víc vlhkosti, než holý kmen. Za vlhké zimy by to mohlo být dost nebezpečné.

Na zimování jsem použil klasickou zimovací budku 50 x 50 cm, vyloženou polystyrenem, nahoře střecha z polykarbonátu. Přes zimu byla uzavřená ze tří stran. V případě poklesu mrazů pod -15o C by se zakryla i poslední stěna a uvnitř jsem měl ještě připravený topný kabel. To ale naštěstí ani jednu zimu nenastalo.  Díky ploše budky byly částečně chráněny i kořeny před vlhkostí (na zimu jsem zvýšil vrstvu štěrkového mulče. Po několika zimách po dostatečném zesílení kmene jsem zkusil nezimovat...

Houba se drobnými trhlinkami v kůře dostala dovnitř (projevuje se to jako růžové zabarvení kůry). V počátečním stadiu to lze zastavit Ortivou (jednou se mě to podařilo). Jenže nyní jsem zaspal a chytilo to celý kmen.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika