Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Od Lindy i v následné diskusi padlo mnoho tipů. Řekl bych, že téměř všechny dobře použitelné.

Nemáme ovšem dostatečné, komplexní informace.

S velkou obezřetností bych váhal nad jmenovanými stálezelenými dřevinamii; nesedí mi hlavně ten rhododendron a moc ani brslen Fortunův. S mahónií bych se i jakž takž mohl smířit: podmínky ny jí mohly vyhobovat, nenáročná je, snadno odnožuje při poškození; je nyní chápána jako (mírně) invazívní druh, který se sám rozšiřuje.

Problémem by mohlo být zmiˇmované množství listí a poškození keřů při sběru (a srážení) kaštanů. To by asi nejlépe snesl také zmíněný pámelník bílý (anebo může být i s růžovými kuličkami - Symphoricarpos doorenbosii Mother of Pearl nebo Magic Berry.)

Zmíněné svídy i pustoryly (nepravý jasmín) by se při nedostatku světla mohly vytahovat a později rozklesávat a prosychat; byl by vhodný jejich obněkolikaletý (to slovo jsem právě vymyslel :-), ale snad je srozumitelné) radikální řez.

Zimolezy snad ano, i tu zákulu si dovedu představit, ale bude to dosti prosychající houští.

Do možného sortimentu bych doplnil ještě třeba rozrůstavé tavolníky (Spiraea menziesii nebo douglasii - občas seřezat), lísku (také občas seřezat), meruzalku alpskou (ta by tam mohla růst dost dobře), ještě doplním třeba kdoulovce (jak nízký kdoulovec japonský, tak i vyšší kdoulovec nádherný nebo kdoulovec lahvicovitý)...

Kanadské borůvky považuji za dost velký úlet; trojpuky považuji za méně vhodné, než "jasmíny". Ale pravý jasmín (Jasminum nudiflorum) by tam také mohl udělat pěkný zelený pokryv.

Tím končím, už jsem napsal dost.

Josef.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika