Jak zabít rychle a účinně králíka



   Předchozí příspěvky  |  <  11   
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 197.20 (?) 
24.11.2016 15:37

Pružinová a patronová jateční pistole jsou dost rozdílné, ale o to tu nejde. Označení ulítlá zrovna nepovažuji za přesné, ale proč ne, já raději ulítlá než bezcitná (pro pořádek, tím neříkám, že Vy jste bezcitný). Váš názor respektuji, nicméně pokud Vás toto téma nebo mé reakce nějak iritují, řekla bych, že ho nemusíte číctcheeky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 184.133 (?), 25.11.2016 7:46

Když zabíjíte mladé králíky tak jim kolikrát první ranou ulomíte hlavu. Když starší nebo dokonce samice a samce po několikaletém množení je to horší. Obyčejně jí králíkovi lupnu, podívám se na oko a jestli se panenka stahuje, jestli ne, dostane další. Nechávám po zabití králíky vychladnout ve vodě, ta modřina za krkem se vymáčením dost ztratí. Jinak jsem na tom asi jako většina, neberu to jako příjemnou činnost, horší je když někteří mladíci při vytažení z kotce začnou křičet. U matek a samce je to horší, zejména, když mají jména. To je lepší je někomu na zabití dát. Když si chodí samec pár let pro podrbání, kousek housky, hopsá po výběhu na zahradě, tak to nedokážu. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 84.190 (?), 25.11.2016 8:39

Tak to máte podobně jako paní Veselka.Proto já jim jména zásadně nedávám, porážku beru jako příjemnou činnost.Ubyde práce, králíky jsem dochoval ve zdraví nikdo mi je neukradl.Někdo doporučuje nemáčet, někdo máčí.Chce to nějakou střední cestu.A jak dlouho to maso bez následků máte v mrazáku?6měsíců, rok, déle?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 2.12.2016 11:21

Bez diskuse není lidstvíenlightened! Toto téma je přínosné nejen pro chovatele, ale i pro cílovou, více, či méně trpící skupinu živočichůindecision!! Bůh-jestli vůbec existujecool- nám-lidem delegoval moc-ve smyslu síly, ale též zodpovědnosti-vůči hladu a chuti lidí, SVĚDOMÍ... Nesouhlasím s osočováním p. Veselky-ikdyž ji neznám zoči-voči, jestli žije, tak jak píše, chci být jejím zvířetemwink. Vodou chlazené maso, opláchnuté od dobře i méně viditelných nečistot, okapané, vydrží v mrazáku dlouho, většinou se tam pro svou žádanost příliš neohřejelaugh. SPCH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 197.20 (?), 3.12.2016 10:55

"Můj" drahý S.P.Ch. děkuji Vám za krásná slovablushsmiley. Ačkoliv lidé, co nás znají, říkají, že by chtěli být tím zvířátkem u nás, tak musím přiznat, že to také není vždy se mnou takové růžové.

Potkanům už měsíc slibuji nový příbytek, ale nějak nejsem pořád schopná ty jejich velké apartní klece sestavit, ale zatím si nestěžuji.

Od minulého týdne mě asi nemá moc ráda jedna slípka, i když se snaží, no co jí také zbývá... vyhřezla jí kloaka, tak jsem jí ošetřila, zašila prdku a dala do kočičí přepravky, aby zasedla a nechtěla snášet než se komplet zahojí. Hojí se náramně, už jí na pár hodin denně pouštím projít, ale v přepravce ještě bude muset pár týdnů vegetit, z čehož pochopitelně nadšená není.

Králík Bobek je zase vzteky bez sebe, když mu jdu dát mastičku do oka, aby si nedřel rohovku, protože ho nějaká mrcha štípla do víčka a to se mu ohnulo k oku a bez mazání to nejde. Naštěstí si ho vždycky usmířím mlskou.

Včera se mi povedlo nechtěně kočičku Bětušku ráno zavřít do prádelny a zjistila jsem to až odpoledne, když jsem přišla a nikde jsem jí neviděla. Pravda, ta se jenom pořádně prospala a větší šok jsem měla já, když jsem jí hledala.

Zkrátka ačkoliv si myslím, že se u nás zvířata nemají špatně, není to dokonalésmiley.

Mimo to, když už jsme v tématu o králících.. měla jsem tento týden debatu s jedním chovatelem a dost jsme se nepohodli. Zajímá mě i jiný názor. Problém je následující: nechal obskočit samice a ty mu teď v listopadu dali králíčky. Jenže podle jeho slov měli poměrně nízká hnízda (málo chlupů), chodil je kontrolovat několikrát denně jestli nejsou venku z hnízda, na kotce dal pytel, tak o všechny přišel (pomrzli přes noc).

Můj názor a přiznávám, že jsem mu vynadala, je ten, že je za prvé vůbec neměl dávat připouštět (mimo to, připouští 3x ročně a už druhým rokem má problémy), podle mě by měl zvolnit. Pokud jde o to, že už je tedy připustil a začalo tohle ošklivé počasí, kotce chráněné nijak nemá, tak, že měl samice přemístit např. do garáže apod., zkrátka tam kde je teplota konstantnější. A když už to neudělal před vrhem, měl je tam přemístit po té, když viděl, že takhle to nedopadne. Možná by to i tak nedopadlo, ale mě prostě hrozně vadí, že vinu hodil na králice, místo, aby jí hledal u sebe a hlavně se snažil tomu zabránit.

Co si o tom myslíte?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.226 (?), 4.12.2016 18:06

Vaše povídání se tak krásně čte, že by jeden opradu zatoužil... Ale-k těm králíkům. Spousta lidí připouští králice jen na zimu,(a končí v březnu) údajně pro snazší chov, neb nejsou komáři a králice, pokud je dobře krmená, mledé odchová bez potíží. Problém bych viděl spíš v tom,,kontrolování,, několikrát denně... to nedělá dobrotu nikdy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 197.20 (?), 4.12.2016 21:16

Děkuji za reakci. Ono to stejně nevyřešíme, protože můj chov to není a on si do toho zase tak moc mluvit nedá. Přesto považuji za přínosné se o tom pobavit a třeba někdy časem... nebo to možná pomůže někomu jinému.

Ty samice jsou tři nebo čtyři, teď si nejsem jistá a nezůstal mu jediný králíček. Já prostě nevím, je to takové... on chová králíky 20-30 let, nevím přesně, spoustu věcí má dobře zmáknutých, ale ty poslední dva roky se mu prostě příliš nedaří, s králíky, se slepicemi a když se o tom baví, tak si stěžuje, ale zároveň odmítá připustit, že by něco mohl zkusit jinak.

Proti mě/nám s mužem, je to zkušený chovatel. Jenže něco je prostě špatně. Možná, že je to časté kontrolování, nevím, i když si stěžoval na to, že mu mladí příliš courali z hnízda. Samice jsou tuším 2 a 3 leté. Říká, že to jsou "blbé" samice, ale to se mi prostě nezdá, i kdybych připustila možnost, že je to jejich vina, tak jsou od různých chovatelů. Prostě nějak vidím ten problém u něj, i když ho nejsem schopná jednoznačně identifikovat.

Mám od něj také jednu samici Dášenku. Tedy on jí dal jednomu chovateli a ten jí dal mě, už jsem o ní psala, první mladé udupala, což jsem usoudila podle jejího chování, že šlo o snahu je dokonale uschovat, jenže v kotci s tvrdou podlahou prostě noru neudělá. V každém případě Dášenka je hrozně hodná, ale také nervák a strašpytel. Což je také můj odhad minimálně části problémů, kotce má zcela nechráněné a na velmi rušném místě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 242.34 (?), 29.3.2017 14:26

Králíka je nejlepší zwestinghousovat. Je k tomu potřeba prodlužka s vypínačem, dva dráty s banánky a izolační podložka. Králík se trochu navlhčí, pak se mu kolem krku omotá neizolovaný měděný drát (lanko), kolem pravé zadní packy druhý. Umístíme králíka na izolační podložku (aby nevypadl proudový chránič), do vypnuté prodlužky zapojíme do každé z dírek banánky, prodlužku dáme do zásuvky a sepneme vypínač. Max. po 10 sekundách je po králíkovi, déle neškvařit, nevytekla by krev. Pak se už jen vykrvuje a kuchá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 13.2 (?), 30.3.2017 3:24

Děkuji za reakci. Nedávno jsme s manželem mluvili o možnosti použití elektřiny, jednak bychom obnovili chov králíků, tedy znovu odchovali mladé a také se naše zvířecí rodina rozrostla o sviňku malého domácího prasátka, tak už muž vymýšlí, jak bychom mohli mít selátka... tak mu tenhle způsob přetlumočím.

Mmch. z jiného "soudku". Dneska, resp. včera jsem byla na veterině s naším králíkem Bedřichem (od naší Aprilky), protože obtížně/hlasitě dýchá, téměř chrochtá a bohužel to vůbec nevypadá vůbec dobře. Ačkoliv je velmi aktivní, má zápal plic a přerostlé zadní zuby, přičemž kořeny horních zubů má příliš vysoko, související je záněť v dutině ústní a poškozené přední zuby - horní zkrácené, spodní přerostlé.

Jsem z toho dost rozhozená, protože se o králíky starám, ostatní jsou v pořádku, mají suchou podestýlku, dostávají mj. kvalitní dlouhé seno a přesto se tohle stalo :(. Pravda poslední dobou nemám na ně tolik času, ale i tak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  11   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Kouří do místnosti29.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika