Souhlasim. Loni jsem pestoval Kamenou Glowu a Pourovo cervene. Na otevrenem zahonu. Vyrostlo velmi pekne zeli bez chemie. Ovsem se na to nastehovala armada belasku a cca 40% jsem vyhodil. I presto z 10ti hlav bileho a 10ti hlav cerveneho jsme nalozili 2x10 litrovy sud kvasenych, nejake snedli a neco malo rozdali.. Jeste jsou ve sklepe. Zadna chemie, hnojeno konskym hnojem od chovatele, ktery ma kone na pastve a vlastnim kompostem, ve kterem jsou zbytky z nasi kuchyne (krome obilovin, oleje a koreni uz zeleninu a ovoce v obchodech nekupujeme, maso taky ne). Letos zkousim cernou textilii vespod a tunel z bile. Uvidime, snad pres veskere me snazeni neco vyroste. Vyhozeni casti urody je dan za nechemii, mame to stejne u vsech ostatnich plodin. Pestovani bez chemie je sice mnohem vic manualni prace, ale to jidlo je jine.
Ale kdyby to nechtely kvuli chemii jist brouci, plisne atd proc bych to mel jist ja?