Kdy zasadit smrk z kontejnerku po vánocích ven?



Stránky: 1,  2   
host - 152.212 (?) 
11.2.2010 12:01, zobrazeno: 15881x

Dobrý den.

Pořídili jsme si smrček v "květináči" na Vánoce, abychom ho ásledně využili a vysadili na naší zahrádce.Měli jsme ho vevnitř v chladné chodbě, ale začal opadávat(nejspíš málo zima a tma). Dali jsme ho proto do chladné garáže, kde i mírně mrzne. Nevím, ale jestli to stačí... Nebylo by lepší ho zkusit nyní zasadit? Do půdy lze vcelku dobře rýt, je pod sněhem měkká. Popř. kdy se do toho pustit? Děkuji za rady, s pozdravem, Gabča

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 11.2.2010 12:37
tak to ja vam neporadim, ale spise dam jen muj napad. ja jsem je otuzila chladnym pokoji a soupla jsem je v normalni dny ven ale ne mrazive a oni sami se prispusobili zmeny teploty. pred vanocemi jsem svuj presadila do kvetinace vetriho... a ted z jara ho chystame koupit jeste vetsi kvetinac a nechat je jako na terase jako sezeni pod smrkem a jde snim klidne soupat kde se vam zlibi , jako s nabytkem na terase-a pak si ho zase muzeme dat na vanoce domu..takovou prenosnou rostlinu...
tady jsou male vanocni.. z jara pujdou do vetsich kvetinacu.
tady jsou male vanocni.. z jara pujdou do vetsich kvetinacu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
moto.gaba - (7) - 152.212 (?), 22.2.2010 23:13

Děkuji za nápad:) Taky možnost :) Popřemýšlím a uvidím, ale moc děkuji!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 155.12 (?), 23.2.2010 6:58
Příklad: pokud by byl vysazen na podzim ven, měl by kořeny v zamrzlé zemi a tudíž bych se nebál nechat ho někde u jižní stěny venku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 115.92 (?), 25.2.2010 17:15

Dobrý den, nechci vám kazit náladu, ale někde jsem četla že takto prodávané jehličnany jsou nevhodné k sázení, jelikož mají silně poškozené kořeny a navíc zažily velké teplotní změny- venek a vyhřátý pokoj. Oni totiž často prodávají smrčky apod, které nejsou vypěstované v květináči, ale jsou vyryté ze země a vsazené do květináčů. Takové se těžko uchytí- uschnou. Pokud ale máte jistotu že váš stromek je opravdu pěstovaný v květináči, tak bych jen počkala až půda rozmrzne, zasadila do kvalitní zeminy a zamulčovala. Ale jsem jen amatér  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 198.42 (?), 19.3.2010 19:52

Dobrý den, také jsem zakoupila nádhernou malou jedličku v kontejneru a ještě v listopadu, ihned po koupi, zasadila do země. Měla odtržený hlavní kořen u kmene - dívala jsem se na ten bílý kmen a nevěřila vlastním očím. Ostatní kořeny byly nakrátko osekané. Strom byl vsazen do květináče s hlínou, spíše blátem. V zahradnictví jednoho obchodního řetězce mi bylo sděleno co prý chci, kdybych chtěla něco k vysazení, musela bych si pár set korun připlatit. Stromky jsou prý vsazeny do kontejnerů jen proto, aby déle vydržely čerstvé na vánoce. Jedlička musela růst mnoho let, stále stojí v zemi, ale je jastné, že již neporoste. Špatně to nesu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 62.154 (?), 20.3.2010 23:37

Ano, take jsem pred nekolika lety omylem koupil v jednom supermarketu smrcek v kvetinaci, ktery nemel naprosto zadne koreny, pochopitelne odesel hned po vanocich.

Nicmene meli jsme jednu zimu take trosku lepsi smrcek, ktery ale prilis nesnasel bytove podminky a na jare mu nikdo nedaval sanci na preziti. Presto jsem se o nej staral a prezil to... ted' je hezky. Dokonce mel i zcela uschlou spicku :-).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 162.128 (?), 5.4.2010 18:21
vanocni smrcky v kvetinaci jsou opravdu urcene jen na jedny vanoce. Jsou to stejne smrcky, jak byste si koupili uriznute do podstavce, Vyhodou toho, ze je v kvetinaci je jen to, ze vam ty vanoce vydrzi hezky zeleny, nebude opadavat, muzete si ho hezky naaranzovat do okrasneho kvetinace... ale skutecne neprezije vic, nez ten pul rok. Cest vyjimkam. Ve slusnem zahradnictvi vam tohle reknou. V jednom jsem dokonce tohle videla i jako informaci na cedulce, ze smrcek neni urcen k vysadbe do zahrady a na dotaz to prodavac vysvetlil.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 200.145 (?), 9.4.2010 13:57

Ne, ne, ne. Odmítám se smířit s představou, že mi i můj vánoční smrček umře. :-(V předchozích letech odešla jak borovička, tak i smrček. Na loňské Vánoce jsme opět koupili smrček v květináči v zahradnictví. Stále ho máme doma v teplotě okolo 20-22 st. Je krásný, vyrašila spousta nových větviček, některé už mají cca 11 cm. Teď se mi zdá, že začal malinko opadávat. Pořád ho kontroluji, žádné brebery nemá. Zalívám ho a občas trošku přihnojím. Nevím, co dál, jestli už ho pomalu zvykat na chladnou chodbu (tam je tak o 10 st. míň) a následně vysadit ven? A v květináči nebo bez něj? Moc prosím o radu. O tenhle už vážně přijít nechci. Staráme se o něj jak o dítě a jásáme nad každou novou větvičkou. :-) Děkuji Vám všem... Nora

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 162.128 (?), 9.4.2010 16:30

nekdy je tezke se smirit s realitou. Vas smrcek byl nejdriv vykopan ze zeme, aby se vesel do maleho kvetinace, tak mu byly brutalne zkraceny koreny. Z poslednich sil vyrasil, ale tim si zaroven vycerpal vsechny sily, ktere zatim mel, takze uz upravdu nema z ceho brat. Ano, muzete ho zkusit zasadit, ale vanocni stromky v kvetinacich nejsou urcene na vysadbu do zahrady a nepreziji redukci korenu, ktera jim byla udelana.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika