Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Paní Janě z Prostějova  - cituji -  Malinové holovouské/ Malináč holovouský (11. - 2.) – česká odrůda, objevená v Holovousích koncem 18. století. Plody jsou střední až velké, kulovité. Barva je karmínově červená s občasným prosvítáním olivově zelené, lesklá. Výrazným znakem je svalec ve stopeční jamce. Chuť je velmi dobrá, šťavnatá, sladce navinulá s výraznou malinovou příchutí. Využívá se především jako stolní ovoce, ale dá se i dobře moštovat a sušit. Odolnost proti mrazu má dobrou, ke strupovitosti je středně náchylná – především na nevhodných polohách. Dá se pěstovat ve všech jabloňových oblastech, lépe však prosperuje ve vyšších a vlhčích polohách. Nejlépe vyhovují střední hlinité až těžší půdy. Je značně odolný proti rakovině. Strom roste bujně, proto si vyžaduje dostatečný prostor a není příliš vhodný pro stromořadí k silnicím. Jinak se hodí pro zahrady i sady, pastviny. Pro své ovoce je to odrůda velice oblíbená i v dnešní době.

jabloně se dají objednat, pokus di zadáte "staré odrůdy". Jinak já bych darovala Matčino na A2, po poradě s odborníky zde nemám pro něj vhodnou zahradu, Jsem také (skoro) z PV. Daniela

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika