Ovšem není bio jako bio a farmář jako farmář. Ctím ty, kteří nastoupili cestu poctivé a pečlivé práce vycházející ze zkušeností našich předků a z poznatků současných. A je dobře, že to nejsou jen pamětníci Února nebo prvního Sputniku. Bohužel jsou mezi nimi i "stržníci", kteří chtějí mít bez nákladů zisky a dík popularitě obou slov jim to jde. Pokud jsou výrobci a uskladňovatelé ovoce a zeleniny věcí o kterých jsou texty pana Hlavatého znalí, pečují o ně ve skládce jinak než ti, kteří to neberou v potaz. Oni i naši předkové dbali aby těch chorob měli ve skládce měli co nejméně. Bílili, větrali, sířili, sklepy a skládky dělali tam, kde to mělo smysl, kontrolovali... Bio z odborně vedeného sadu a zahrady je něco úplně jiného než bio ze stromů neošetřovaných ani řezem, z nevhodných odrůd, z porostů zeleniny na uskladnění zahoustlých, v době sklizně nevyzrálých, nebo sklízených po mrazících, uskladněných kde se dá. A jak to má mladý člověk odkojený internetem a protichůdnými nebo reklamou prošpikovanými informacemi na něm vyhodnotit, jak se k tomu postavit? Všude se nosí dravost a přezírání starých. Zkušenosti jsou buhužel nepřenosné a má je ta generace, která už je za zenitem manažrské i další výkonnosti.