Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za letošní výsledky pane Vysloužile, výsledky z roku 2012 jsem poslal správcovi databáze.

K letošním výsledkům chci přidat několik postřehů ze soukromé degustace střížovických odrůd, která se uskutečnila díky příteli Mirku Srbovi, který zajistil vzorky k degustaci přímo ze Střížovic. V sobotu 5.12. jsme tak mohli u mne doma společně a v klidu ochutnat tyto odrůdy : Admiral, "Generál" (=bratr Admirála), Mira, Lucy, Opál, Solaris, Orion, Heliodor, Sirius, Gold Lane, Moonlight, Karneval, Red Topaz, Luna, Vanda x Otava (neregistrovaný klon), Fuji x Topaz (neregistrovaný klon sourozence Lucy), Melodie. Bohemia... snad jsem na některou další odrůdu nezapomněl. 

Moje hodnocení chuti bylo následující. Sirius, Orion, Karneval ..tyto tři odrůdy byly u mne jasnými favority předstihujícími všechny ostatní, dále Heliodor, Admirál, "Generál", "sourozenec Lucy" a ještě dále všechny ostatní odrůdy na přibližně stejné úrovni, nejhůře dopadl kříženec Vanda x Otava. (neregistrovaný klon). Mimo toto hodnocení zůstala Bohemie, kterou jsme degustovali jako poslední, abychom mohli posoudit, k jakému pokroku došlo od doby jejího vzniku. Byl to šok, protože oproti výrazné chuti nových rezistentů byla chuť Bohemie " o ničem". Nedalo mi to, tak jsem ochutnal ještě svůj Rubín a dopadl naprosto stejně jako Bohemie.

Takže shodně s Lysicemi nejvýše hodnotím letošní výbornou chuť Siria, ale naopak se divím, jak mohou na jejich hodnocení bodovat Rubínové mutace v konkurenci s novějšími rezistenty.. Dodám ještě, že patřím k vyznavačům Rubínové chuti.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika