Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

   V naší zemi se pěstovala a dosud místy pěstuje řada kvalitních a generacemi odzkoušených odrůd, pestré chuti a často přirozeně odolných proti chorobám. Tyto postupně z produkčních sadů a bohužel i ze zahrad mizí - Malináče, Grávštýny, Matčiny, Bláhovy, Panenské, Parmény a mnoho jiných. Pan Kaněra patřil k zastáncům pěstování a propagace těchto skvělých odrůd, v tomto mu fandím a dávám za pravdu. Proto mě trochu překvapuje jeho apologetika odrůdy Pink Lady.
    Hádat 3. zónu podle drobné mapy Československa je zavádějící. Mikroklima konkrétní polohy u nás hraje velikou roli. Kousek od mé zahrady je tmavá dolina kolem řeky, kde se dá pěstovat snad jen rybíz. O pár kilometrů dál je od severu chráněná lokalita Vanovice - Borotín s produkčními sady.
    Nicméně musím souhlasit s Wimpim, že nadšenci   v mimořádných polohách nebo s extrémní péči nechť odrůdy ze supermarketů zkouší, proč ne. Běžným pěstitelům, kteří kteří si chtějí pochutnat na vlastním a zdravém ovoci, ale přinese jejich pěstování jen zklamání.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika