Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vážená paní Němcová,

velmi rád bych Vás požádal o dodatečná vysvětlení. Píšete, že některé přešlechtěné odrůdy neumí založit korunu. Tvar a velikost koruny jsem vždy považoval za odrůdový znak, nikoliv za důsledek přešlechtění. Jedna jabloňová odrůda mi velmi neochotně větví, zářezy nad očky vůbec nepomáhají. Konkrétně jde o kultivar Dagmar II. (Grávštýnské x Gascoigneho š.). Jedná se podle Vás o přešlechtění? Dále píšete - staré odrůdy jsou odolnější... Vůči čemu? Nezlobte se, ale to je naprosto vágní vyjádření. V automobilovém příměru pana Vysloužila podobné jako: "Miloš má lepší auto než Kamil." V čem lepší? Vejde se mu do něj víc přepravek? Má nižší spotřebu? Líbí se to fáro holkám? Co když Kamilovi to jeho stačí a má na auto úplně jiné požadavky?

Vraťme se k tématu zpravokořenění. Velmi rád bych viděl Vaše vzrůstné a plodné zpravokořeněné stromy, abych je mohl porovnat s těmi svými na typových podnožích. Přijměte, prosím, mé pozvání na zahradu v Třebenicích. Rád Vám ukážu sad, viničku, malou ovocnou školku, vlastní semenáče jabloní za záměrného šlechtění. Nakonec jen pár poznámek k Vašim posledním větám. Selekce semenáčků je naprostou nutností, jakkoliv může být složité anticipovat jejich další vývoj. Ponechání všech semenáčů by mě připravilo o veškeré místo a podprůměrné odrůdy o nervy.

Těším se na setkání s Vámi.

S pozdravem

Kamil Hasman, kamilhasman@seznam.cz, 774 135 908           

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika