Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na padlí jabloňové má stále velmi dobou účinnost Topas 100 EC. Aby měl velmi dobrou účinnost i na strupovitost, je k němu třeba přidat jako TM nějaký kontaktní přípravek, např. Syllit, Mythos, Captan, ale stačí i obyčejné Dithane.

Ze systémových fungicidů účinkuje ještě dobře na strupovitost i padlí Flint Plus. Je to v podstatě Zato + úč. látka captan. Samotné Zato nebo Diskus, což jsou strobirulinové přípravky, dobrou účiinnost na strupovitost už dost ztratily.

Z kontaktních přípravků má stále špičkovou účinnost na strupovitost Mythos, zejména za nižších teplot, tedy na počátku vegetace. Z kontaktů má ještě velmi dobrou účinnost Syllit, Delan je takový průměr.
Antre 70 WG je také kontakt, jeho účinnost na strupovitost je někde mezi Dithane a Delanem. Nebude asi však v balení pro malospotřebitele.
Z kontaktů i po několika desetiletích používání u nás, neztratila nic na účinnosti úč. látka captan, prodává se i pod obchodním názvem Captan, ovšem v pytlích. Podobně i Thiram Granuflo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika