Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Smysl tohoto vlákna mi trochu uniká.
1. Ideální degustační zralost (IDZ) je výrazně ovlivněna kvalitou skladování
2. IDZ je ovlivněna termínem sklizně - u některých odrůd podtržené plody vydrží déle (Spartan, Melodie, Smiřické) u jiných je k podmínkou trvanlivosti dokonalé dozrání a co nejpozdnější sklizeň (Golden, Idared)
3.IDZ je ovlivněna polohou - nejen nadmořskou výškou, ale i sklonem svahu, délkou slunečního svitu, půdou
4. Každý degustující má jinou chuť, tedy někdo považuje IDZ krátce po sklizni, kdy jsou plody svěží, nakyslé, jiný až po úplném dozrání, kdy je nejméně kyselin a dužina je poněkud měkší, ale ještě ne moučná.
5. IDZ je v každém roce jiná.
 Sečteno a potrženo, informace odjinud než z mé zahrady, mého sklepa, a z mých chuťových buněk dají informaci velmi přibližnou a nelze se jimi řídit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika