Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Koupil jsem to před skoro 40 lety ve školce jako Švýcarské oranžové. Podle staré knihy Pomologie to má všechny znaky Švýcarského. Je sladké křehké s tenkou slupkou, chutná i zmlsaným vnoučatům. Nesmí se nechat přezrát, pak moučnatí. Ale každému chutná něco jiného, manželka nedá dopustit na Zvonkové.

Jisté není nic, jsou jen věci víc a míň pravděpodobné. U stromků navíc jeden nikdy neví co koupil. Manželka před lety přinesla domů stromek s cedulkou Stark Earlist, vyklubal se z něj Idared, koupený Golden Delicious měl plody fialové, snad to byl Starkrimson. Nyní mám ořech koupený jako Mars, ale je to něco úplně jiného. sad Zatím netuším co to je, pila a krumpáč to asi vyřeší.

Vosy a sýkory naklovou každou odrůdu, už měsíc napadají Zvonkové, které v té době bylo zelené a kyselé. Švýcarské s tenkou slupkou milují. Naklovou jich plno, na rozdíl od sršňů, kteří žerou jedno jablko, dokud nezbude slupka, pak jdou na jiné. Těm říkám slušní škůdci.smiley

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika