Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím Vás Stando! Vietor mi spadané lístie rozfúka po celom pozemku a súčasne ho vysuší. Prirodzene, že nelietam po 5- árovom pozemku s vysávačom a 50- metrovým káblom. Drôtenými vejárovitými hrábľami lístie z trávnika a pôdy pod stromami zhrabem na kôpky a tie potom povysávam a súčasne rozdrvím vysávačom. Nasávacia rúra má na konci kolieska, takže vysávač pohodlne posúvam a dvíham ho iba pri vysypávaní drte z vaku do kompostéra. Po primiešaní nakosenej trávy ešte prisypem urýchlovač kompostu s obsahom guana a pokropím vodou. Keďže chrastavitosť ani dierkovitosť ovocnín v záhradke nemám, lístie je zdravé a teda vhodné na kompostovanie.

Pred rokmi som na nete zachytil článok o pokusu nemeckých súdruhov v otázke boja proti chrastavitosti. Písalo sa tam o zámernom ponechaní chorého lístia pod stromami a využitia dáždoviek, tuším aj s pomocou močoviny. Mám dojem, že výsledok vedeckej práce nebol moc presvedčivý.

Klasická močovina sa v styku s listím a pôdou rýchlo rozloží a veľká časť dusíku uniká bez užitku do ovzdušia. Ale máte pravdu, aspoň niečo je nakoniec viac ako nič.wink

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika