|
Lucasova
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10100) - 70.216 (?) 13.10.2011 17:10, zobrazeno: 102507x
Lucasovu závidím, pane Vlastimile. V roce 2002 jsem koupil od místního zelináře před vánocemi tyhle hrušky už zralé přímo ke konzumaci. To byl požitek. Bílá, máslovitá dužnina plná šťávy, z dokonalou vyváženou chutí. Něco úžasného. Něco podobného byl Condorde z Belgie, taky lahůdka, ale ne úplně to samé. Od té doby ať jsem koupil Lucasovu, kde chtěl, tak nic moc. Přímo slabota. Kříženec Lucasovy - Nela, má dužninu podobnou, ale opravdu je tam "medová" příchuť nebo něco, co by se tak dalo nazvat. Dobré, ale tenkrát ta Lucasova byla nedostižná. Sehnat ji každý rok ve stejné kvalitě není snadné. Je potvůrka nejspíš dosti náročná.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10100) - 70.240 (?), 22.10.2015 18:51
Počkejte, počkejte, jak říkal pán ve filmu Jedna ruka netleská, měl jsem na mysli Lucasovu, ne Bohemicu. Myslím, že pod tyhle vložené fotky mohu bez obav napsat Lucasova, tak jak uvádí prodejce. Máslovitá konzistence, šťáva z nich jen teče. Ty žluté jsou jen nepatrně navinulejší, ale ne rušivě natrpklé. Rád bych, aby jste je ochutnali i Vy a posoudili je.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10100) - 70.240 (?), 23.10.2015 21:47
Tak samozřejmě, trio Dicolor, Bohemica a Erika, které se dříve umísťovalo na prvních příčkách degustací, jsou kvalitní hrušky. Myslím, že ani u jedné z nich nehrozí to riziko navinulé chuti, jinak nevím, proč by Vám Lucasova "nejela". Myslím, že nechutná jenom mně, když se stále poměrně dost pěstuje a je k sehnání (zatím) každý rok.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.214 (?), 14.10.2011 19:37
Lukasovu mám jako starý, polosuchý strom. Je pravda, že v ideální zralosti je to jedna z nejlepších hrušek jakou jsem jedl, ale u mě většina hrušek mi ani nedozraje, protože jsou červivé a dost pak hnijí. Nikdy jsem ji nestříkal, nejsem velkým příznivcem chemie a taky na to zapomínám nebo nemám čas. Raději bych hrušku o něco méně chutnou, která mi dozraje i bez této péče. Možná na jiném stanovišti by urodila hrušek více i bez chemie. Honza
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
DIY nástěnná závěsná výzdoba vašeho domova
Hledáte nový DIY nápad na výzdobu stěn? Vyzkoušeli jste obrazy, cedule, obrazové koláže, plovoucí po...
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
|
|
|
|