Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Máslovka není krajový, název, uvádí se ve všech pomologiích.
Myslím ale, že máslovka je historický pojem, podobně jako třeba reneta. Mám pocit, že máslovky byly definovány m.j. i tvarem. Každá hruška je sladká a šťavnatá a tvrdá, každá dozraje do měkké konzistence, kdy je třeba ji rychle zkonzumovat. Převážná většina odrůd má v konzumní zralosti žlutou slupku. Naopak třeba Lucasova máslovka je tvrdá, zimní, po většinu doby zelená. To je ale asi nepodstatné.
   Správnou agrotechnikou myslím přiměřenou výživu , výchovný řez, jeho hloubka nepřímo úměrná síle růstu, letní řez, případně zásahy přibližující plodnost. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika