Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

"Nikdy jsem Dicolor s Wiliamsovou ani jinou letní hruškou nesrovnával."

- Já taky nemyslel Vás konkrétně, ale diskutující plénum... (jaksi češtině chybí ihr/Sie)

Nicméně, a to neberte ve zlém, Vaše chuť bude specifická (chuťová preference Matčina a jiných starých odrůd, jestli správně vzpomínám) a také podléha jisté nekonzistenci v časové ose - 2008 jste říkal, že D je "chuťově velmi dobrá", později "chutí špatné nejsou" a nyní "jen fádně sladké"..

Co se týče chuti (pléna a dalších pěstitelůsmiley), je skutečně i individuální. Sám rád střídám v konzumaci odrůdy a každá má období své špičkové chuti, které právě u hrušek rychle pomíjí. Liší se i podle sezon, charakteru počasí, podnože, úrody... a dalších. V rámci jednoho stromu člověk například narazí na jablka výborné i podřadné chuti.

Ale z5 od filosofie. Pro mě s ohledem na omezený prostor je nutné hledat k pokrytí co nejdelšího období vždy 1 odrůdu, takže jsem zvolil Williams, Konference, Dicolor, Bohemica (+ pár naroubovaných noname). Pokud bych měl nahradit např. Dicolor něčím lepším, zajímá mě porovnání s hruškou do srovnatelného období. Trochu mi to porovnávání letních a zimních odrůd přišlo jako srovnávání jízdích vlastností sportovních vozů s vozy do terénu, ale je mi jasné, že se hledá obecně známá paralela s obecně známou chutí. Nakonec někdo rád vdolky, jiný zase..Dicolor

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika