No rez: podľa fotky č. 3 ten stredný mänší konár, ktorý zaostáva rastom za dvoma väčšími celkom odstrániť,, to je prvoradé, ale nie som si istý či som to z fotky dobre odhadol, zle sa to z fotky určuje. Ja osobne by som ani tie spodné krátke vyhony nenéchaval. Odstránte každý výhon, čo i len krátky, ktorý bude do budúcna smerom do koruny rásť a zbytočne prehusťovať. Jeden hlávny kmeňovy konár stredom koruny má rásť. Predpokladám že máte Boscovú fľašu na podpníku plánka. môže ešte aspoň tri - štyri roky trvať kým sa podľa mňa rozrodí. No kvôly čo najskoršej plodnosti, stríhať len najnutnejšie čo bude z bočných konárov do vnútra rásť. Boscová je vo vhodných klimatických podmienkach určite ťažko chuťovo prekonatelná odroda, mnohý tvrdia že je to najlepšia hruška na svete pokiaľ ide o chuť. Lenže keď obzerám pozadie, tak to vypadá na nejakú horskú polohu - dolinu/údolie. A tak vás upozorňujem že: 1. v mrazových polohách jej môže ľahko namŕzať v mladosti drevo, ale predovšetkym kvety. 2 ČO JE HLAVNÉ, pestovať ju nad 400, 500 m. n. m. môže jej chuťovú kvalitu plodou dosť obmedziť. Ak ste vo vyžšej polohe, tak radšej Avranšskú (známa aj ako Gutte Luise - Dobrá Luiza), Merodovú, Hardyho alebo Konferenciu spomedzi jesenných hrušiek. Čo sa tyká stríhania stromkov sú v týchto diskusiach ale aj skúsenejší, napr. pán Hlavatý a Vysloužil, tak ešte týždeň počkajte.