Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím p. Miloši

Já popisuji tuto odrůdu z vlastních zkušeností.  Na severní Moravě je tato odrůda poměrně častá a to i v horských oblastech a to v zastoupení starých stromů.  U této odrůdy je nevýhoda kožený vzhled plodů jako u Madame V.

To proč jí školkaři málo množí nevím a také nechápu, proč se o ní nemluví. Zase na druhou stranu je na tom stejně spousta jiných odrůd hrušní. Vždyť i Rob. děkanka se vůbec nemnoží a nevyskytuje se téměř vůbec a jaká je to kvalita a co Solanka, Jeane De Art (velkoplodá odruda), Nelisova, Kongresovka...

Pan Bouma mi řekl, že se Hardyho v české kotlině moc nedaří neboť trpí strupovitostí. Na Moravě zase né. Na S. Moravě je Boscova ,Charnéská dost citlivá odrůda plodící nekvalitní plody. Tyto odrůdy jsou jedny z prvních napadeny a to silně strupovitostí, stříbřitostí, silná destrukce rzí, slabý rúst a náročnost na klima. Zde jsou plody průměrné až horší kvality. Rozhodně nechápu proč Boscova je ještě i v LPO a je množena nesmyslně moc. Já jsem u této odrůdy nebyl nikdy schopný vypěstovat kvalitní plody a to i s velkým úsilým.  Já si myslím, že Boscovu l. drží v kurzu také a to asi nejvíce její pověst z české historie jinak si to neumím vysvětlit. Mě její chvála nepasovala na realitu. To je každého věc jak se k tomu kdo postaví a zkusí si to. Každá zahrada a pěstitel jsou jiní.

sadař vlada

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika