Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to velmi starý strom,asi čtyřicetiletý.Já jsem odrůdu pracovně nazval Kozačka, protože se dobou zrání, deklarovanou chutí, vzhledem,tvarem blíží odrůdě nejvíce.Odolnost proti strupovitosti má prachbídnou.Kdybych proti strupovitosti neošetřil, dvě třetiny úrody bych shnilou vyhodil.Zbylé strupaté plody by se předčasně kazily.Shnilé plody padaly už ze stromu, proto jsem každým rokem říkal, že ji pokácím.Nu vydržela i letos, a možná i několik příštích let ji šanci dám.Při této příležitosti si mohu jen povzdechnout-kdepak jsou ty léta, kdy jsme měli neodsířené průmyslové podniky... někteří vědí, o čem mluvím.Strom má asi šest metrů na výšku, takže je docela pracné 2-4 ošetření proti strupovitosti.

Koncem srpna je třeba  očesat, protože ve větru se větší plody už na stromě neudrží.Očesané plody postupně dozrávaly, a některé vydržely v chruplavém stavu do dnešních dní, ještě pár zbylo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika