Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pan Amihaesei je odborník a věci rozumí, souhlasím plně s jeho postupem. Ale když už mě vyzval.....
  Upřesnil bych způsob hnojení pod trávníkem. Napřed si zjistětem jestli je Vaš půda víc písčitá nebo jílovitá. Pokud je jílovitá (což je v Česku mnohem častější), osvědčil se mi následující  způsob:
Díry do po obvodu koruny  nedělejte kůlem - v jílovité zemině se Vám to nepodaří dost hluboko a pokud, tak kůl nevytáhnete. V jílovitější hlíně navíc roztlačením půdy vytvoříte nepropustnou "skořápku" Lepší je použít ruční zemní vrták - jde to poměrně snadno - do 50-60 cm stačí. Vyrýpněte drn, pak vyvrtejte válec zeminy. Do jámy nalejte roztok hnojiva - třeba zkvašený slepičí trus rozpuštěné hnojivo - podle půdního rozboru. Po vsáknutí (asi další den) zasypte válcovitou jámu kvalitní hlínou nebo kompostem s pískem a nakonec vraťte drn.  Trívník zůstane neporušený a za 2 roky budete překvapena reakcí ovocného stromu - tím větší, čím v chudší půdě dosud rostl.  
Do písčité půdy stačí zatlouct pár mělčích děr nebo důkladně zalít strom hnojivým roztokem přes trávník, nejlépe po dešti. Vsákne se dost hluboko i tak.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika