Vynesené slepice



host - 107.243 (?)
25.9.2014 12:12

Veselka10:

Co presne znamena, ze slepice jsou u vas na doziti? Moc me to zajima. To znamena, ze je nechavate umrit prirozene starim? Kolik let se slepice dozivaji. Budu rad, kdyz se podelite o co nejvice detailu o zpusobu tohoto chovu na doziti. Chtel bych mit neco podobneho, nechci slepice zabijet.

Pekny den!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2   
host - 214.4 (?), 23.6.2014 16:49, zobrazeno: 52684x

Dobrý den.Jsme od Bruntálu a nemůžeme sehnat tyto "vyřazené" slepice.Máme sice možnost koupit normální, těch jsme si už několik koupili, ale máme celkem velkou louku a proto jsme chtěli, tak jako každý rok, koupit zděšenečkywinka dopřát jim trošku jiný život, než na jaký byly zvyklí...

Prosím, pokud někdo ví, kde by se mohli v okolí prodávat, nebo jestli sem něco jezdí.Děkuji moc za radylaugh

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 229.165 (?), 23.9.2014 18:19

Nám vezl kamarád slepice do Brna až někde od Poličky (nebo okolí, tam bydlí).

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho trvá, než začnou slepice zakoupené z velkochovu (roční) po převozu do domácího prostředí snášet? My už je máme doma takovou dobu a pořád nic. Podezírám prodejce, že slepice jsou snad ještě starší a už neponese.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 37.194 (?), 24.9.2014 9:15

Dobrý den,

slepice z velkochovu kupuji několik let, běžně se mi roznesou po 3 týdnech, kdy jsou volně na pastvě, naučí se zobat trávu a vůbec žít normální život.  Jsem s nimi spokojená, snáší pak ještě skoro dva roky a vzhledem k tomu, že mě často navštíví škodná (vzduchem nebo po zemi, protože jsme u lesa), nemrzí mě tolik ztráta slepice za 45 kaček, než kdybych kupovala kuřice za 200,-.

Takže vydržte, Vaše slepičky si zvyknou a taky určitě ponesou. Nemyslím si, že by drůbežárna měla staré slepice.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 32.11 (?), 14.1.2020 10:50

mně nesly už druhý den, a po roce jsou to hrdinky. Z 5-ti slepic 140 vajec měsíčně. A do dvou měsíců přepeří a mají se čile k světu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 23.9.2014 22:44

Měli by je prodávat v zásadě v jakékoliv drůbežárně kde se chovají nosnice.

Co jsem slyšela, tak mají určitá období kdy slepice vyřazují. Tak asi nejjednodušší bude si najít nějaký ten chov a poptat se tam.

Strejda google nabízí např. toto.

Sem tam jezdíme na trhy do Ředhoště a jsem si jistá, že "minule" tam i vynesené slepice byly. To je tedy můj pocit, protože prodejce tvrdil, že jsou to roční slípky, což by klidně mohlo i být, ale zdaleka nevypadaly tak jako slepice z domácího chovu... svěšené hřebínky atd.

Osobně jsem také o jejich koupi uvažovala, bylo by fajn aspoň některým zajistit lepší podmínky pro život. Nakonec jsem, ale raději šla pro plánované mladé kuřice, protože slepice jsou u nás na dožití a kurník zase tak velký nemáme, abychom takhle rozšířili chov.

P.s. Zrovna Ředhošť propagovat pro prodej drůbeže příliš nechci, protože to co tam vídám se mi zrovna moc nelíbí... našlapané klece se slepicemi doslova šlapající po sobě, protože se vedle sebe nevejdou, absence vody aj., ale na straně druhé jsou tam i solidní prodejci, kteří v tom stresu zajistí zvířatům solidní podmínky a je tam výběr.

Ty podmínky některých zvířat mě mrzí v každém případě, ale vadí mi to i z dalších důvodů a to třeba protože "papír" snese hodně a na stránkách ředhoště se výslovně píše jak přísné jsou podmínky pro chovatele, co vše jim musí být na trhu zajištěno. Doklady asi v pořádku mít budou, ale je smutné, že o dobrých podmínkách se jen píše a je na každém prodejci zda je zajistí nebo ne. Z toho co jsem opakovaně viděla to buď nikdo nekontroluje nebo je mu to jedno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 107.243 (?), 25.9.2014 12:12

Veselka10:

Co presne znamena, ze slepice jsou u vas na doziti? Moc me to zajima. To znamena, ze je nechavate umrit prirozene starim? Kolik let se slepice dozivaji. Budu rad, kdyz se podelite o co nejvice detailu o zpusobu tohoto chovu na doziti. Chtel bych mit neco podobneho, nechci slepice zabijet.

Pekny den!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 25.9.2014 14:13

No na dožití prostě znamená, že budou žít dokud sami nezemřou, v ideálním případě stářím, ale bohužel mám zatím osobní zkušenost i s nemocí kdy se jednou stav slepičky natolik zhoršil, že jsem ji nakonec musela nechat u veterináře uspat. Jasné, že většina lidí by volila sekeru, ale já na to prostě za daných okolností neměla. A podruhé to bohužel byla moje chyba, jednou jsem usnula brzo, nezkontrolovala slepice, jedna nestihla včas dojít do kurníku zrovna ve špatný den a zemřela venku podchlazením.

Kolik se slepice přirozeně dožívají zatím nevím. Tuším, že by to mohlo být okolo 5-6 let, ale je to jen můj pocit, který jsem si ještě neměla možnost ověřit, náš chov máme doposud dva roky, nyní jsme začali třetí.

Pamatuji si, že takhle chovala nosnice moje babička. Jen tedy s tím rozdílem, že jich měla vždy okolo 30-60, právě podle aktuální skladby starých a nových. Mezi 20-30ti jich vždy bylo v plné snášce. Některou sem tam ulovilo jiné zvíře nebo zkrátka dožila. Slepice babička zabíjela výlučně jen tehdy, když by její další život bylo trápení.

Nicméně babička měla poměrně velké hospodářství, kterému se celoživotně věnovala a slepice z vlastního chovu. Na porážku byla kuřata.

Myslím si, že se slepice mohou dožít i vyššího věku než se aktuálně domnívám. V každém případě to bude celkově záviset na jejich kondici a daných podmínkách. Kolik to je jsem se ptala mnoha chovatelů, ale nikdo z mnou oslovených neví. Buďto sami redukují nosnice, nebo to prostě nesledují a moje babička už nežije, abych se jí mohla zeptat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 107.243 (?), 25.9.2014 15:36

Dekuji a moc vam fandim, at se vam i slepickam dari. Citim to uplne stejne. Ja co jsem nasel informace, tak slepice mohou zit i 7-8 let, tak uvidime.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 25.9.2014 17:01

Děkuji a i Vám přeji, aby Váš budoucí chov byla radost a dařilo se vám všem.

Se slepicemi je zábava, i když se říká, že jsou hloupé, není to pravda. Nedávno jsme si pořídili kohoutka liliputa, teprve dospívá a je to s ním také legrace. Zatím se tedy spíše slepic bojí, ale už začíná ladit a tak nám tu vesele průběžně kokrhá... no tedy zatím to není úplně ono, ale snaží se a holky už za ním začínají pomalu také chodit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 41.2 (?), 13.10.2014 12:24

Nechci se nikoho dotknout, opravdu. Jen si myslím že Vaše babička to dělala z jiného důvodu. Sama píšete že na porážku šla jen kuřata. Z narozených vybrala další nosnice (maldé kuřičky) a zbytek toho roku se porazil. Mladé kuřičky se začlenili do hejna, ale další rok již nebylo zřejmé, jaká kuřička je dvouletá, jaká tříletá atd. Jen ty mladé šli poznat. Babička jistě nechtěla porazit slepičku, jež by ještě snášela. Nepočítám, že při takovém množství byly ročníky u slepic označeny barevnými rozlišovacími kroužky. Můj otec o víkendu také doplatil na to, že při porážce neokroužkovaných nosnic vzal do nebíčka jednu mladší, která byla plně připravena snésti ještě mnoho vajíček (v celém vejcovodu na počítáno sedm připravených zárodků). Prosím Vás je to jen moje doměnka, ať si každý chová jak chce. Kdo má velký - opravdu velký výběh - adostatek krmiva, porážku vynesených nostnic řešit nemusí. Přeji všem - ať se daří v chovu i životě smiley

Lukáš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika