Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Letos byl na jaře pozdní mráz, který způsobil namrznutí výhonů a ztrátu úrody, proto letos mluvit o tomto drobném ovoci je mimo aktuálnost.Kdo však rostlinu má, může sledovat její přírůstky a těšit se na úrodu v příštím roce.Kdo ji nemá, tak má příležitost ji na výstavách zakoupit a zasadit.

Z drobného ovoce má tento druh a nejvíc jeho odrůda Vitakola největší plody.úrodnost je velká, rostliny plodí už i v květináčích.

Tohle ovoce má ze všech ovocí nejvyšší obsah vitamínu C v plodech, a to 1520mg ve 100gramech ovoce.Takové výše nedosahuje žádné jiné ovoce, u nás pěstitelné.Je to superfood.
Sázíme vždy samičí exemplář a asi 3-10m od něj i samčí.Dáváme do půdy hodně kompostu neb jiného humusu. Dbáme, aby kořeny nebyly přemokřeny ani příliš vysychaly.Při sázení prohlédneme kořeny a případné červy lalokonosce odstraníme. Okolo každé rostliny dáme asi na tři roky k tyčkám válec z pletiva, aby nám kočky v noci nepoškodily mladou rostlinu. Ke všemu co sázíme umístíme tyčku.K aktinidiím nejlépe ocelovou tyč i tři metry vysokou. Je to pracné, ale vyplatí se to.Co cennějšího můžeme na zahradě mít? Kdo má víc místa, může zasadit i jiné druhy aktinidií, nejlépe druh arguta.Ta roste silně, je dobré ji od mlada tvarovat.Obsah C v plodech mívá okolo 100mg.
Aktinidie řežeme pouze v době od června do října.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika