Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tím že koupíte nové rostliny nezabráníte jejich možnému pozdějšímu napadení.Pokuste se ještě rostliny zachránit.Zda lze stávající rostliny zachránit spolurozhoduje,rozsah napadení(kolik letorostů je třeba odstranit, jak hluboko jsou jednotlivé letorosty napadeny), potažmo zda jsou to keřové, nebo stromkové typy.Jak vysoko je spoj podnože/ušlechtilé odrůdy.

Vylíhlé housenky nesytky postupují rostlinou středem letorostu žírem směrem dolů, kde otvorem vytlačují trus.Napadené výhony odstraňte až po zdravou část tím, že budete postupně odstřihávat letorost, až narazíte na housenku, tu odstraňte taky.Zbydou Vám zdravé čapíky, které by měly na jaře obrazit.Pokud je napadení níže, zasahující do podnože rostlinu nezachráníte.Pokud rostlina podnož nemá, je množena npř. hřížením, odkopky lze odstranit napadené části až k urovni zeminy, nebo ještě níž.

U nás s ní problémy nejsou.Pokud monitorujete invazivní napadení většího rozsahu u více rostlin,nezbývá než si obstarat feromonovou ochranu vychytávaní, matení samečků.Nebo pamatovat zavčas kontrolovat keře,a napadené letorosty odstraňovat.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika