Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

no, u nás máme taky borůvky ve stínu s přímým sluníčkem jen od 16 do 18 hodiny a rostou pěkně.

Ale každý rok na začátku vegetace  pod ně namulčuji ke každé sazenici hnojivý substrát složený z 20 l listovky + 20 l litevské kyselé rašeliny + hrst jemně drcené rohoviny + 2 polévkových lžic siíranu amonného.

Hlavně nesmíte hnijit Cereritem, LAD, LV, NPK a dalšími neutrálními hnojivy s vysokým obsahem Ca nebo Mg. Pokud chcete doplnit Mg, pak v listovými hnojivy jako je Wuxal Mg, nebo směsí 4%ní močoviny a 3%ní hořké soli (síranu hořečnatého). Postřik listovou výživou je dobré provádět večer, nebo odpoledne při husté oblačnosti.

Pokud máte jen jednu rostlinu, pak místo přesazování doporučuji koupit druhou a na nové místo zasadit ji. Většina odrůd je cizosprašná, takže pokud to bude v opylovací vzdálenosti, vzájemně se v plodnosti posílí. dále pokud zvolíte jinou dobu zrání, budete mít delší dobu sklizně. Velmi ranné kultivary často nejsou nalezeny ptactvem a naopak velmi pozdní uzrávají v době vyvedení mladých kosů a špačků z hnízda, což má za následek totální zdecimování nechráněné úrody.

Opravdu ale nešetřete rašelinou, která musí být neustále vlhká (stačí jednou týdně prolít do úplného nasycení, což je při bezdeštném období až 70 litrů vody na jednu sazenici.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika