Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přátelé, přestože někteří nevěří jmenované firmě, je stále dost těch, kteří naletí jako na špek. A firma vydělává. Klamavá reklama a je to tady. Já jsem si ten ostružiník Navaho nekoupil od této firmy a ani jiného fotošopového mistra, ale ze zahraničí. A celkem za přijatelnou cenu. Schválně, co to bude dělat. Tady už píšete, že se to chová jako každý jiný ostružiník. Bylo by mi divné kdyby ostružiník plodil jinak než má zvykem tedy na jednoletém dřevě. Rostlina má dva slabší šlahouny, které letos plodit ještě nebudou. Zatím vypadá, že je mrazuvzdorná - přežilo to v květníku tuhletu zimu.  

Kromě Navaha mám ještě ostružiník beztrnný Orkan a Loch Ness, letos to má prvně plodit tak jsem zvědav. Orkan snese bujností srovnání s Thornfree. Loch Ness se zdá slabší. Ale to může být jen zdání. Byl vysazen o rok později.

K těm sloupovitým, ano je to medvědí služba těm pravým sloupcovitým jabloním, které skutečně mají gen pro kompaktní růst a velmi mírné větvení do stran. Ale "sloupovitý angrešt Remarka", přátelé, nenechte se víc už napálit. Remarka tvoří obloukovitě převislé korunky:-). Plzeň má na tuto odrůdu licenci, tak se tam zeptejte a nebo nakoukněte do matečnice. Malotraktor to olamuje jak je to do stran. Stejně tak "sloupovitý rybíz Rovada" a podobně. Každý dobrý zahrádkář ví, že u všeho tohoto ovoce se musí plodné dřevo obnovovat, aby plodilo co nejvíce, a tak se neubrání bočním výhonům ať to zastřihuje jak chce. Upřimě řečeno při prohližení těch přebarvených katalogů mě bolí oči. Vás ne?

Jinak nové odrůdy jsou tu od toho, aby se zkoušely,  porovnávaly se staršími, jinak se to do povědomí lidí nedostane.  A taky by nás to asi tolik nebavilo nic nového nezkoušet.

Juraj Kafka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika