Clingy



host - 61.139 (?) 
2.1.2021 13:10, zobrazeno: 541x

Zdravím všechny příznivce broskvoní. Při brouzdání po netu jsem narazil na tyto pro mě velmi zajímavé odrůdy cling broskvoní španělské provenience.

Jelikož jednou z mých nejoblíbeněších broskvoní je Catherina (NJC 83), velmi rád bych vyzkoušel i další odrůdy. Zaujalo mě hned několik odrůd (Yuso, Yuste, Guadalupe, Jalon)  - všechny by měly být pozdně kvetoucí s dostatečně časným dozráváním i pro naše podmínky. Sehnat tyto odrůdy v nějákém maloobchodě bude ale asi složité, popularita clingů oproti standartním odrůdám je bohužel o dost nižší..

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10100) - 70.240 (?), 2.1.2021 19:37

Složité to určitě bude, každopádně ze stávajícího sortimentu tvrdek v českých e-shopech nemám ani zadaleka všechny vyzkoušené, takže si s nějakým "holubem na střeše" vůbec nemíním lámat hlavu. Pravdou je, že broskvoně táhnou stále více, než clingy, takže dám přednost nevyzkoušené broskvoni před clingem, což je možná škoda. Clingy jsou ale také v první řadě určeny pro konzervárenské účely a nikoliv na přímý konzum. Přitom odpeckovat takovou tvrdku nebude tak jednoduché, v konzervárně na to mají speciální stroje. Okousávat tvrdku sice příjemné není, ale může to vynahradit specifická chuť a pevná konzistence dužniny. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika